Martin Braithwaite és un dels jugadors que millor es mouen fora del camp. En l'àmbit dels negocis el danès ha demostrat que s'espavila tan bé com al terreny de joc. L'exjugador del Leganés és un dels esportistes amb més èxit empresarial per a la revista Forbes.

El davanter va fitxar pel Barça a mitjans de febrer de 2020 després que LaLiga permetés a l'equip català fitxar per la lesió de llarga durada del francès Ousmane Dembélé. El davanter danès va arribar a canvi de 18 milions d'euros, la seva clàusula de rescissió. El fitxatge va ser molt criticat per part de l'afició, ja que consideraven que les condicions de Braithwaite no són les millors per a un equip com el blaugrana.

Des de la seva arribada al Camp Nou ha jugat 56 partits en totes les competicions en els quals ha anotat 10 gols. No són unes grans xifres, però el danès s'ha hagut d'adaptar a un rol i una posició atípica per a ell. Actualment, es troba lesionat i no està participant en els partits que ja dirigeix Xavi Hernández.

El negoci secret de Braithwaite

El davanter danès va decidir invertir part dels diners que ha guanyat amb el futbol en una empresa que li generi beneficis quan acabi la seva carrera. Va fundar la companyia juntament amb el seu oncle i sembla que els negocis li estan funcionant bé. L'entitat, que es dedica a l'àmbit immobiliari, té un valor de mercat aproximat de 250 milions de dòlars.

El diari danès BT ha publicat que Braithwaite i el seu oncle es dediquen a la construcció d'habitatges (edificis i cases) als Estats Units. Ara mateix, tenen en el seu poder prop de 1.500 immobles i n'estan construint 500 més. La seu de l'empresa és a Nova York i es diu NYCE.

Braithwaite Ep (1)

Braithwaite amb el Barça / Europa Press

Philip Michael, oncle de Martin Braithwaite, va parlar sobre la idea d'invertir en aquest negoci: "La nostra família havia estat en el negoci immobiliari durant molt temps als Estats Units. Aquesta és una de les formes en què es pot construir una fortuna i assegurar el futur. Hem invertit en terrenys juntament amb el meu pare i Martin", va dir.

També va parlar sobre la implicació del futbolista en l'empresa: "El paper de Martin té molt a veure amb l'estratègia i visió a llarg termini. Està molt involucrat, però no tant com per distreure'l de la seva carrera esportiva", va comentar Michael.

La situació de Braithwaite en el Barça

Joan Laporta pretenia vendre el danès. Després de la sortida de Leo Messi van arribar Memphis Depay, Demir i Sergio Agüero per reforçar les posicions ofensives pel que semblava que l'exjugador del Leganés acabaria sent traspassat. Tot i això, el davanter sempre va dir que volia quedar-se a Barcelona i quan ha jugat ha rendit a un bon nivell.

Es tracta d'un jugador amb bon cartell a molts països. Va aconseguir destacar en la Ligue 1 i en el Championship, la segona divisió anglesa, pel que sembla que hi ha uns quants equips que estan pendents del danès. A més, aquest estiu va disputar l'Eurocopa amb la seva selecció, aconseguint marcar un gol i demostrant que tot i tenir 30 anys continua sent molt vàlid per al futbol d'elit.

El 16 de setembre el jugador va ser operat d'una lesió femoropatel·lar  al genoll esquerre. Sembla que la seva recuperació va per bon camí, però no se l'espera fins als mesos de gener o febrer. El que dificultaria una possible venda al mercat d'hivern.