Xavi Hernández, el nou entrenador del Barça, ha tingut una llarga carrera esportiva amb la  qual ha aconseguit guanyar molts milions d'euros. Va començar a jugar amb el primer equip del Barcelona el 1998 i no deixaria de vestir la samarreta blaugrana fins al juny de 2015.

Les seves últimes quatre temporades les va jugar amb la samarreta de l'Al-Sadd qatarià, equip que va entrenar quan va decidir retirar-se com a futbolista. Va aconseguir molts títols al llarg de la seva carrera, va guanyar quatre Champions League, dues Eurocopes i un Mundial amb la selecció espanyola.

El de Terrassa ha agafat les regnes d'un Barça en hores baixes que es troba en una situació molt complicada en LaLiga i haurà de lluitar per acabar entre els quatre primers. A Champions League la seva situació tampoc no és la millor, haurà de guanyar el temut Bayern de Munic si vol seguir endavant en la competició.

Xavi ha aconseguit guanyar una quantitat de diners molt importants al llarg de la seva carrera com a jugador i com a entrenador. Els contractes esportius i de patrocini mai li han faltat a un dels millors migcampistes de la història.

El negoci secret de Xavi

L'entrenador del Barça va decidir fundar Galileu 136 SL el 1999, quan es va quedar al primer equip del Barça. La companyia té amb un capital social de 15,8 milions d'euros i un elevat actiu de gairebé 26,3 milions d'euros.

Es tracta d'una empresa que treballa habitualment al sector de la construcció. Els comptes de l'entitat reflecteixen que prop de 23,4 milions d'euros es troben destinats a inversions immobiliàries. En ella tenen participació els germans de Xavi: Òscar (el president), Álex i Ariadna a més del seu pare, Joaquín Hernández, que exerceix d'apoderat.

Xavi EP (2)

Xavi Hernández / Europa Press

El pare de Xavi també té participació en altres empreses de diferents sectors com el transport de mercaderies, la venda de mobles i la fontaneria. Totes elles són entitats sanejades i que presenten beneficis.

L'empresa va passar per alguns problemes, però sembla que ja l'ha superat. El 2019 va presentar pèrdues per valor de més de 500.000 euros, però aquest últim exercici comptable ha aconseguit ingressar prop de 700.000 euros, la qual cosa ha suposat uns beneficis propers als 305.000 euros.

La carrera de Xavi Hernández

El de Terrassa va tenir una carrera brillant en l'àmbit futbolístic. Després d'un inici una mica complicat gairebé marxa al Milan. Tot i això, va saber tenir paciència i va acabar triomfant amb l'equip de la seva vida.

L'arribada de Pep Guardiola i els consells de Luis Aragonés van ser clau perquè el migcampista rendís al seu millor nivell. Xavi va ser una peça clau en el millor Barça de la història, formant un duo fantàstic al costat d'Andrés Iniesta.

Des de la seva marxa el Barça no ha pogut trobar-li un substitut de garanties. Han passat per la seva posició Rakitic, Arthur i Frenkie De Jong, però cap no ha brillat com el català.