Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut un home de 44 anys després que hagi agredit tres metges en un centre de salut de la ciutat de Tarragona. Els fets han tingut lloc cap a un quart de quatre de la tarda d'aquest divendres, 17 de març, quan l'home s'ha esperat a l'exterior del recinte a què sortissin els tres sanitaris i els ha començat a colpejar sense cap motiu aparent. Amb un d'ells, què era el seu veritable objectiu, s'hi ha acarnissat especialment i l'ha deixat ferit greu, fins al punt que ha hagut de ser traslladat a l'hospital Joan XXIII amb diverses contusions.

Després de rebre l'avís, efectius dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat cap al lloc, al carrer del Cardenal Vidal i Barraquer, i han detingut l'agressor. L'home és un vell conegut per la policia catalana i compta amb una desena d'antecedents, alguns d'ells per delictes similars. Fonts policials han detallat a ElCaso.cat que es tracta d'un home molt violent i que ja s'ha vist implicat en altres baralles i agressions similars. A hores d'ara es desconeix els motius què han motivat aquesta brutal agressió, però la hipòtesi que guanya més força és que s'hagués cansat d'estar massa temps a sala d'espera i hagués reaccionat amb violència. De moment, la policia catalana ha pres declaració als testimonis que eren al centre sanitari per saber què ha passat.

Augmenten les denúncies per agressió a metges a Tarragona

L'agressió d'aquest divendres en un centre de salut del carrer del Cardenal Vidal i Barraquer no és un fet aïllat. Segons ha informat el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), l'any 2022 es van denunciar 196 agressions a metges, de les quals 123 a dones i 73 a homes. Es tracta d'un 35% més que l'any 2021, en què s'havien denunciat 145 atacs. En la majoria de casos, les agressions queden en insults i amenaces, tot i que en alguna ocasió també han arribat a la violència física.