Ramón el Manitas que va ser l'únic detingut per la desaparició de l'Esther a Traspinedo (Valladolid). Han sortit a la llum més detalls que expliquen com, una cadena de mentides, contradiccions i indicis va fer que es detingués aquest home quan, actualment, tot apunta que és innocent. Així i tot, els investigadors remarquen la importància de no abaixar la guàrdia, ja que es poden fer girs inesperats.

Esther López de la Rosa va desaparèixer a Traspinedo el 12 de gener. Ramón el Manitas, un veí de la zona  on va ser vista per última vegada, es va convertir en el principal sospitós del cas. Va estar sis dies detingut fins que, finalment, la jutgessa del cas el va deixar en llibertat amb càrrecs, ja que no hi havia proves suficients per inculpar-lo.

Els antecedents i el caràcter violent de Ramón el Manitas

Tot i la manca de proves, el caràcter i els antecedents violents d'aquest home, van fer que estigués en el punt de mira de la Guàrdia Civil, que encara està investigant el cas per esbrinar què va passar aquella nit de gener. Com a qualsevol investigació d'aquestes característiques, totes les hipòtesis estan sobre la taula, però els policies cada vegada tenen més clar que aquest veí del municipi no té res a veure amb la mort de l'Esther López de la Rosa.

De fet, aquesta manca de proves s'ha vist reflectida en les seves mesures cautelars. Si abans havia d'anar diàriament als jutjats i no podia sortir de la província de Valladolid, ara aquestes mesures han canviat: només té prohibit sortir d'Espanya i avisar de qualsevol canvi de domicili.

Les mentides i contradiccions que van accelerar la detenció del Ramón

Tot i que no hi havia cap prova definitiva que demostrés la presumpta implicació del Ramón en la desaparició de l'Esther, hi va haver diversos fenòmens que van jugar en contra seva. El primer i més important és que va mentir i va tenir contradiccions en les declaracions. 

Esther López de la Rosa / Redes sociales

Ramón el Manitas ha quedat en un pla secundari en la desaparició i mort de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid) / Xarxes socials

Un viatge en un país sense conveni d'extradició

A tot això se li ha de sumar que la Guàrdia Civil va descobrir que tenia pensat marxar d'Espanya i que havia comprat uns bitllets per un país que no té conveni d'extradició. Tot i que aquest viatge el tenia pendent des d'abans de la desaparició de la jove de 35 anys, aquests fets van fer saltar totes les alarmes.

"Amb el pas de les setmanes, ha deixat de ser un personatge prioritari a la investigació"

"Seria molt imprudent descartar-lo completament, perquè el cas podria canviar en qualsevol moment. No obstant això, s'ha de reconèixer que amb el pas de les setmanes, ha deixat de ser un personatge prioritari a la investigació", conclouen fonts policials a Okdiario.