Parla per primera vegada la María, la germana de Ramón el Manitas, el principal investigat per la desaparició i la mort de l'Esther a Traspinedo (Valladolid). Segons la seva versió dels fets, algú va intentar inculpar-lo i està segura que és innocent. Ha explicat amb tota mena de detalls el seu punt de vista.

El cas de la mort de l'Esther està sota secret de sumari i, per tant, és molt complicat saber com avança la investigació de la Guàrdia Civil. Segons explica ella, el seu germà ho ha passat molt malament i està 100% convençuda de la seva innocència. "Sempre hem cregut en ell. El conec molt bé i sé que no és capaç de fer una cosa així", explica la María a El Confidencial.

Encuentran el cadáver de Esther López / Claudia Alba

La María és la germana de Ramón el Manitas, el principal investigat per la mort de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid): assegura que l'home és innocent / Arxiu

La dona també ha aprofitat l'ocasió per explicar que l'Esther i el Ramón eren molt amics i que, encara que feia més de tres mesos que no es veien, li tenia molta estima i que hores abans que desaparegués, ella li va fer una trucada perduda.

"Pretenent distreure els investigadors per culpar el meu germà. Algú el va voler posar en tot això"

"Des del meu punt de vista, algú es va voler treure el marró de sobre i el va passar al meu germà, pretenent distreure els investigadors per culpar el meu germà. Algú el va voler posar en tot això. Per què? Amaguen alguna cosa?" comenta la germana del Ramón, que explica que l'àlies "el Manitas" se l'ha inventat la premsa i que ningú es refereix a ell d'aquesta manera.

Desmenteix que el seu germà sigui una persona violenta

La María també assegura que el Ramón té coartada i que el fet de tenir-lo sis dies detinguts era completament desmesurat, ja que no hi havia proves suficients per inculpar-lo. La dona ha desmentit les acusacions que han fet sobre el seu germà, ja que van sortir a la llum moltes dades que el catalogaven com una persona violenta i amb antecedents, uns fets que ella assegura que són completament falsos. 

Demanarà una indemnització pels escorcolls

Finalment, també ha dit que demanarà una indemnització, ja que la casa on vivia el Ramón, que és propietat seva, estava completament destrossada i amb els escorcolls han trencat part del mobiliari. També ha explicat que la família de l'Esther i els investigadors disposen de la seva col·laboració i que estan oberts a parlar amb ells sempre que ho necessitin.

Des dels jutjats han rebaixat les mesures cautelars cap al sospitós, però continua estant en el punt de mira de la Guàrdia Civil, però no és l'únic. També ho està l'Óscar, que és l'última persona que va veure l'Esther amb vida i que ha tingut algunes contradiccions en el seu testimoni.