Cada dia els Mossos d’Esquadra desmunten alguna plantació de marihuana, més gran o més petita, d’interior o amagada al bosc, controlada per màfies estrangeres o per màfies locals… però cada dia els Mossos d’Esquadra, en algun racó del país, desmantellen plantacions de marihuana, una de les amenaces més greus que pateix ara mateix, en l'àmbit de la seguretat, el nostre país. Darrere de cada plantació que els investigadors de la policia catalana poden desmantellar hi ha perilloses màfies i cada cop són més freqüents els incidents. 

Aquesta setmana, al nord del país, a Darnius, uns jardiners serbis van obrir foc contra agents d’assalt de la Guàrdia Civil quan, en una operació policial, van intentar accedir a la masia que vigilaven. La setmana passada a Rajadell i Valls els Mossos, en altres operacions policials, van trobar armes de foc reals i municionades en plantacions, les dues controlades per persones de nacionalitat albanesa que les màfies traslladen a casa nostra per mantenir en marxa aquests il·lícits, i molt lucratius, negocis

Més de 10.000 plantes amagades a Prades

Aquest dijous agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Reus, Cambrils i Falset van desmuntar una macroplantació, també controlada per la màfia albanesa, a les Muntanyes de Prades. El “jardí albanès” tenia més d’un quilòmetre i s’hi van localitzar més de 10.000 plantes entre les comarques del Priorat i del Baix Camp. Una plantació de gran envergadura que estava amagada en una zona de complicat accés. Els Mossos van detenir tres homes, dos de 25 anys i un altre de 28 anys, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues. Aquest dissabte han ingressat a presó després de passar a disposició del jutge de guàrdia de Reus, el d'Instrucció 2.

Marihuana Prades 003
Els Mossos han trobat més de 10.000 plantes de marihuana a Prades / CME

L’operatiu policial es va efectuar a primera hora del matí després de confirmar l’existència d’una possible plantació de marihuana repartida en onze bancals. La plantació ocupava més d’un quilòmetre d’una zona boscosa de difícil accés. A més de les 10.112 plantes també hi havia un sistema de regadiu format per unes canonades de plàstic procedents de diverses basses d’aigua ubicades en un barranc superior. 

Més terreny per expandir-se

Tot i ser una plantació espectacular, de grans dimensions, els jardiners tenien l’encàrrec de seguir expandint-se. Els Mossos van trobar quatre bancals més preparats per a noves plantacions, diverses garrafes amb benzina i un generador elèctric per bombar l’aigua a totes les parcel·les on es cultivava la marihuana. Els tres detinguts estaven en un campament amb diverses tendes on els jardiners feien vida mentre vigilaven la plantació i la droga. Els Mossos hi van trobar aliments i begudes, motxilles, roba i diversos productes fitosanitaris per a la protecció i el creixement dels cultius.

Marihuana Prades 002
Els 'jardiners' tenien terreny preparat per plantar més marihuana a Prades / CME