Nou cop dels Mossos d’Esquadra contra les plantacions de marihuana d’interior que controlen les màfies d’Albània instal·lades a casa nostra. Aquest dijous agents de la policia catalana de la comissaria de Manresa van entrar en una casa del carrer Canigó de Rajadell, al Bages, després de confirmar que a l’interior hi havia una plantació de marihuana. S’havien fet diverses vigilàncies de la zona i el jutge n’havia autoritzat l’entrada.

Un punt més: armes per protegir la plantació

Podria ser una intervenció més d’aquest tipus de plantacions, que sempre tenen la llum punxada i que a l’interior hi ha persones vivint per vigilar i protegir la plantació, però l’entrada en aquesta casa de Rajadell confirma un fet que fa mesos que els Mossos d’Esquadra, de manera oficial i no oficial, posen en alerta: l’increment de la violència vinculada a aquest tipus de plantacions i a aquest tipus de droga que es conrea aquí i que màfies internacionals després traslladen per tot Europa. 

Els agents dels Mossos d’Esquadra que van fer l’assalt a la casa on hi havia la marihuana van detectar com un home s’escapava corrent quan les unitats d’assalt, de l’ARRO, van poder accedir a l’immoble. Es tractava d’un home que estava en una tenda de campanya i que des del costat de la casa, armat amb una pistola, vigilava la plantació per evitar assalts per part d’altres grups de narcotraficants. L’home es va poder escapar fins al bosc, on es va aconseguir amagar, a uns 300 metres de la casa que els Mossos havien assaltat. Els agents van activar l’helicòpter policial i es va poder fer recerca per la zona fins que va poder ser localitzat i detingut. A l’interior de la tenda de campanya que el detingut feia servir de punt de guaita, els Mossos d’Esquadra hi van trobar una pistola. Els Mossos han explicat que l’arma estava muntada i amb un carregador municionat.

Mossos Rajadell 003
Imatge de la pistola que es va trobar en una tenda d'acampada a Rajadell / CME

Un segon detingut, a l’interior de la plantació

A l'entrada i escorcoll del domicili que era objectiu de la investigació es van localitzar 798 plantes de marihuana, distribuïdes en el garatge i en una habitació de la primera planta, material fitosanitari i una complexa instal·lació amb ventiladors, aparells d'aire condicionat, focus i altres estris per afavorir el cultiu de marihuana en espais tancats. 

A l’interior de la plantació es va detenir una segona persona, un home, també de nacionalitat albanesa, igual l’escàpol. Els dos, que s’han negat a col·laborar amb la policia, tenen 20 i 29 anys i seran entregats al jutge de guàrdia de Manresa com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i per tinença d'armes.

Mossos Rajadell 002
Imatge de l'interior de la plantació desmantellada pels Mossos al Bages