Aquesta matinada de dijous una operació antidroga duta a terme al municipi de Darnius, a l'Alt Empordà, ha acabat en un tiroteig. Quatre persones, d'origen serbi i presumptament els "jardiners" d'una plantació de marihuana, han obert foc contra els agents del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) número 4 de la Guàrdia Civil, quan aquests es disposaven a desmantellar la plantació. Els fets han tingut lloc al voltant de les sis de la matinada, i tots quatre sospitosos han aconseguit escapar cap a una zona boscosa després del tiroteig, que no ha causat ferits. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han posat en marxa un dispositiu de recerca per tal de trobar i detenir els presumptes autors dels trets, un dels quals, de nacionalitat macedònia, ja ha pogut ser detingut poc després de les dotze del migdia d'aquest dijous.

Els Mossos els tenen identificats

La policia catalana té la identitat d’alguns dels fugitius, que ja han estat detinguts per tràfic de drogues amb anterioritat. Segons ha pogut confirmar ElCaso.cat, els sospitosos han fugit en diversos cotxes, i Mossos i Guàrdia Civil han aconseguit les matrícules, la qual cosa facilita el seu rastreig, que s’està duent a terme per tota la zona de l’Alt Empordà. Agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra estan realitzant controls de pas amb armes llargues amb l’objectiu de detenir-los de manera immediata.

En escorcollar la casa en la qual els presumptes narcotraficants tenien amagada la plantació, en una zona coneguda com Camper Park, la policia catalana ha trobat diverses armes de foc, tot i que no són les mateixes amb les quals els sospitosos han disparat contra el grup d'assalt de la Guàrdia Civil. Trobar aquest tipus d'armes durant les batudes antidroga s'ha convertit en quelcom habitual durant els darrers mesos. El passat dijous 1 de juny, l'escorcoll d'una plantació ubicada en una masia al camí de les Hortes de Valls (Alt Camp), va revelar una pistola de calibre 22. Aquesta troballa, juntament amb 1.422 plantes de marihuana i un gran nombre de material per al cultiu, va portar a la detenció de dos homes, de 33 i 46 anys, pels delictes de tràfic de drogues, defraudació del fluix elèctric i tinença d'armes.