El Diego era un veí de Gavà (Baix Llobregat) que va desaparèixer en estranyes circumstàncies el maig del 2020. Dos anys més tard, els Mossos d'Esquadra han descobert que el van matar i han detingut el presumpte autor dels fets. Tot i que encara no han trobat el seu cadàver, pensen que el mòbil del crim era un robatori de 80.000 euros per la marihuana.

Diego Vargas Algaba, de 30 anys, va desaparèixer en estranyes circumstàncies l'11 de maig del 2020. Va explicar als seus familiars que anava a Sant Andreu de la Barca per resoldre un conflicte amb un exsoci i, a partir de llavors, se li va perdre completament el rastre.

Diego Vargas Algaba / Sos Desaparecidos
Diego Vargas Algaba va desaparèixer fa dos anys al Baix Llobregat: han detingut el responsable de la seva mort i ha ingressat a presó de manera provisional / SOS Desaparecidos

Diego Vargas era narcotraficant i tenia un conreu de marihuana

Va ser llavors quan van denunciar-ho tot a Sant Boi de Llobregat i el cas va passar en mans de la Unitat de Persones Desaparegudes dels Mossos d'Esquadra, que van poder saber que Diego Vargas era narcotraficant i que tenia un conreu de marihuana en una nau industrial amb la persona que, presumptament, el va matar, avança Planta Baixa.

Robatori de marihuana valorada en 80.000 euros

Un any abans de la desaparició d'aquest jove de 30 anys, algú va robar la droga, que ja estava tallada i recol·lectada. La marihuana robada estava valorada en 80.000 euros. De fet, per aquest motiu el Diego va anar fins a Sant Andreu de la Barca: estava convençut que era el seu exsoci qui estava darrere d'aquest robatori.

Així doncs, el mòbil del crim hauria estat la desaparició de la marihuana. Després de dos anys d'investigació, els Mossos han aconseguit les proves suficients per detenir-lo com a presumpte autor dels fets.

A presó provisional per homicidi amb ocultació de cadàver

Ha passat a disposició judicial acusat de dos delictes: un homicidi i una ocultació de cadàver i s'ha decretat el seu ingrés a la presó de manera provisional. El cas està sota secret de sumari i, de moment, encara no han trobat el seu cadàver i la investigació continua oberta per trobar-lo com més aviat millor.

El Diego va ser vist per última vegada a Sant Andreu de la Barca

El Diego mesurava 1,8 metres, pesava 75 quilos, tenia els ulls marrons i el cabell castany. Va ser vist per última vegada a Sant Andreu de la Barca fa dos anys.  Aquest jove de 30 anys estava en tercer grau penitenciari per delictes relacionats amb la seguretat viària com, per exemple, conduir sense carnet. Ha deixat orfes dues nenes de tres i cinc anys.