Aquest dilluns ha començat el judici per la desaparició i assassinat de Marta Calvo, una dona que va morir en mans de Jorge Ignacio Palma, un home acusat d'haver matat, com a mínim, a dos dones més amb el mateix modus operandi. També en va intentar matar vuit més que, afortunadament, van aconseguir sobreviure als seus atacs.

La Marta Calvo va desaparèixer el 7 de novembre del 2019. Aquesta jove de 25 anys va enviar un missatge a la seva mare dient que havia quedat amb un home i, al cap d'una estona, li va enviar la ubicació de casa seva. Quan va veure que anaven passant les hores i que la seva filla no li deia res, es va començar a preocupar.

Jorge Ignacio Palma va assassinar tres dones a València

Per aquest mateix motiu, es va desplaçar fins al municipi de Manuel (València) a casa de Jorge Ignacio Palma per preguntar per la Marta, però aquest assassí en sèrie va dir que no en sabia res. Va posar una denúncia per desaparició i l'home, de nacionalitat colombiana, va acabar confessant que l'havia esquarterat, però que no l'havia matat, ja que segons la seva versió, va morir accidentalment mentre estaven fent sexe amb cocaïna.

Aquesta versió dels fets no va convèncer als investigadors, que el van detenir com a presumpte autor de la desaparició i assassinat de la Marta Calvo. També van descobrir que aquest home era un assassí de dones en sèrie: se li atribueixen dos assassinats més a dues dones en situació de prostitució, Areline Ramos i Lady Marcela. De moment, encara no han descobert on va amagar el cos de la Marta i les esperances en què el trobin cada vegada són més baixes.

Vuit supervivents expliquen que Jorge Ignacio Palma les va intentar matar

Vuit dones més asseguren que Jorge Ignacio Palma les va intentar matar. Sempre atacava a les víctimes de la mateixa manera: quedava amb dones prostituïdes i, sense el seu consentiment, introduïda cocaïna als genitals i a l'anus de les víctimes fins que començaven a convulsionar. 

Assassí en sèrie i homicida sexual sàdic

Els metges forenses que han analitzat el caràcter d'aquest assassí en sèrie el descriuen com un homicida sexual sàdic que gaudia contemplant l'agonia de les seves víctimes. En aquest informe, expliquen que Jorge Ignacio Palma no presenta cap símptoma de malaltia mental ni trastorn que li impedeixi veure la gravetat dels fets.

Jorge Ignacio, asesino de Marta Calvo / Cedida
Jorge Ignacio Palma és l'home que, presumptament, va assassinar la Marta Calvo a Manuel (València) / Cedida

Fiscalia demana 130 anys de presó

Fiscalia demana una condemna que suma els 130 anys de presó com a responsable de tres delictes d'assassinat, onze abusos sexuals i un delicte contra la salut pública. Les supervivents i els familiars de les joves assassinades demanen presó permanent revisable.

L'advocat del presumpte assassí ha demanat la seva absolució al·legant que, com que és consumidor habitual de substàncies estupefaents i tòxiques, se li hauria de reduir la responsabilitat criminal, uns fets que no quadren amb l'informe forense de la defensa, on s'explica que Jorge Ignacio Palma era 100% conscient dels seus actes.