Nadal negre al Vallès Occidental. Després dels robatoris patits a la façana de l'ajuntament de Sabadell i altres infraestructures exhibides per aquestes festes, ara li ha arribat el torn a Terrassa. Quatre persones van destrossar el pessebre institucional nadalenc situat al Raval de Montserrat de la ciutat. Els individus han estat denunciat pels agents de la Policia Municipal de Terrassa i, segons fonts del consistori, els delinqüents van actuar i accedir a les instal·lacions del Betlem inspirat en Palestina (sota el disseny i la direcció de Jordi Rodó i Ferran Monte) al voltant de les 3.30 hores d'aquest dilluns. L'escenari religiós va ser inaugurat aquest dissabte a la tarda per l'alcalde del municipi, Jordi Ballart, i ara, després d'aquests actes vandàlics haurà de ser reparat d'urgència.

Volien emportar-se les figures del pessebre

Tot va succeir durant les primeres hores de la matinada. Dues persones, que van ser interceptades pels agents, van accedir a les instal·lacions on s'havia plantat el pessebre de grans dimensions. Un cop allà, van intentar extreure algunes de les figures del muntatge, però, els policies, els van enxampar i van ser denunciats per conductes vandàliques, segons estipulen les ordenances municipals. Una d'aquestes persones, a més, va ser denunciada per no facilitar les seves dades personals durant la identificació i, l'altra, per tinença de marihuana. Tota una postal nadalenca on van intentar emportar-se el pessebre i en el moment de l'atracament portaven a sobre algun tipus de substàncies estupefaents.

Respecte els altres dos individus participants, han estat denunciats per orinar en la via pública. Pel fet de no trobar-se dins de la instal·lació nadalenca en el moment que els agents van interceptar-los i actuar. Els danys, no obstant i la actuació, han estat suficients per necessitar una reparació abans que comencin les dates més centrals del Nadal. Per això, s'ha informat del succés al servei de Cultura municipal i els responsables del pessebre, és a dir, a l'Agrupació de Pessebristes de Terrassa, perquè es pugui fer la reparació el més aviat possible.

Robatori dels llums de la façana de l'ajuntament de Sabadell

Aquest és el segon robatori que es produeix a la zona les últimes setmanes. El 13 d'octubre diverses persones van sostreure la il·luminació del calendari d'advent que estava instal·lat a la façana de l'ajuntament de Sabadell. El mateix dia també van endur-se material del pessebre monumental, situat a la plaça Sant Roc, i poc després, la policia de la ciutat, va trobar en l'escorcoll als lladres els guarniments furtats. Un nadal negre que porta diversos furts i destrosses a les dues capitals del Vallès Occidental, poc abans de finalitzar novembre i entrar plenament a la temporada festiva nadalenca.