Quatre detinguts per una agressió sexual en una escola de València: tres menors d'edat i un jove de 18 han assetjat un company de classe, també menor d'edat,  li han baixat els pantalons i li han introduït els dits per l'anus contra la seva voluntat.

Agressió sexual en una escola de València

Agents de la Policia Nacional han detingut en un centre escolar de València a tres menors d'edat i un jove de 18 anys com a presumptes autors d'un delicte contra la integritat sexual i agressió sexual després d'assetjar, mofar-se i baixar-li els pantalons a la víctima per a introduir-li els dits per l'anus. Els menors ja havien estat expulsats del centre anteriorment per assetjar a la víctima.

Els fets van passar a mitjan febrer quan els agressors van assaltar la víctima i la van conduir fins a un lloc apartat de les aules del centre educatiu, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Li van baixar els pantalons i li van posar els dits a l'anus

Va ser llavors quan els sospitosos, després de mofar-se, van subjectar la víctima i la van immobilitzar per baixar-li violentament els pantalons i introduir-li els dits per l'anus.

La víctima, atemorida pels fets i per les futures represàlies del grup, va intentar fugir i, en aquest moment, els agressors van empènyer el menor a terra i van començar de nou a assetjar-lo i humiliar-lo.

Els agents, a través de les càmeres de seguretat del centre, han comprovat que la persona agredida, en un moment donat, es va alliberar dels episodis de violència i es va asseure atordida en un banc pròxim. No obstant això, les mofes i els insults van continuar per part de la resta de companys.

Coche Policía Nacional / EFE

Quatre joves per agredir sexualment un company de classe en un centre educatiu de València / EFE

Expulsats del centre educatiu

La víctima estava sent assetjada per part d'aquests joves des de principis del mes de febrer, va relatar el succeït a un professor, així com que es trobava desesperada pels atacs i insults. Per tals fets, la direcció del centre va activar el Protocol d'Atenció Integral, Sanitària i Judicial a les víctimes d'Agressions Sexuals establert per a aquests casos, que va comportar l'expulsió dels sospitosos del centre.

En el transcurs de la recerca, els agents van conèixer que la víctima va patir diversos episodis d'assetjament per part dels seus companys. No obstant això, no va comptar els fets fins passats uns dies davant el temor a futurs actes d'assetjament i represàlies.

Els agressors estan en llibertat

Els quatre joves han estat detinguts per un presumpte delicte contra la integritat moral i un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual i agressió sexual. Els arrestats han estat posats en llibertat després de prendre'ls declaració. Els menors han estat lliurats als seus tutors legals després d'avisar a Fiscalia de Menors.