La Policia Nacional de Bolívia busca pistes per resoldre el cas de quatre homes, dos d'ells menors d'edat, que van violar en grup un nen de 10 anys. Li van contagiar la sida i, un any després dels fets, el cas encara no s'ha resolt el cas. Els autors són germans i tenen entre 15 i 28 anys. Dos d'ells van ser detinguts, un altre va morir de sida, un últim es va amagar del país, però ja l'han trobat: es tracta d'un home de 24 anys.

Els fets van passar l'octubre del 2021 a Bolívia. Segons les investigacions policials, els presumptes agressors sexuals són quatre germans que sortien al carrer a jugar amb la víctima, un nen de 10 anys. Aprofitant-se de la innocència del petit, el van violar en grup de manera continuada. Els fets es van denunciar quan la mare del nen va descobrir que el seu fill tenia sida. 

La víctima continua ingressada a l'hospital amb un pronòstic greu

La víctima va patir greus seqüeles, tant físiques com psicològiques i, en l'actualitat, continua ingressat a l'hospital amb un pronòstic greu. El petit pertany a una família molt humil i les despeses mèdiques són molt elevades, motiu pel qual han fet una recaptació de fons per poder-lo ajudar, ja que el tractament de la sida és molt car en aquest país llatinoamericà.

La Policia Nacional de Bolívia va detenir dos dels presumptes agressors sexuals. Dels altres dos, un va morir de sida abans que l'arrestessin i l'altre va fugir del país després dels fets. No obstant això, els agents l'han aconseguit detenir i el mantindran arrestat preventivament durant sis mesos.

La Policia Nacional de Bolívia publica una foto de la cara del violador

"Després d'investigar una violació a un menor d'edat, a conseqüència de la qual va contagiar-se d'una malaltia de transmissió sexual, la Força Especial de Lluita contra la Violència (FELCV) aconsegueix identificar i detenir els autors", explica la Policia de Bolívia en una piulada, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

Yapacaní, el poble on va passar la terrible violació, és un poble de la regió boliviana de Santa Cruz. Els fets van causar gran indignació a Bolívia i ha posat de manifest la necessitat de protegir els nens menors d'edat, ja que són molt susceptibles de ser víctimes d'abusos sexuals i violacions en aquest país.

Els familiars de la víctima, han demanat que es faci justícia i que trobin l'altre violador. També han demanat que els dos presumptes violadors siguin jutjats com més aviat millor i que siguin condemnats a la pena més alta possible per la gravetat del succés, que ha commocionat un país sencer.