Des de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Blanquerna han informat d’una nova denúncia feta contra el professor acusat d’assetjament sexual per part de diverses alumnes. Amb aquesta ja són quatre les denúncies formals fetes contra el docent, d’inicials X.S., la primera de les quals es va interposar el passat setembre. En aquell moment l’home va ser apartat de la docència com a mesura cautelar, però al cap d’uns mesos va tornar a impartir classes. Ara, torna a estar cessat de feina després que sortissin a la llum tres casos més.

La tornada a les aules de l'acusat va generar un cert malestar entre les alumnes, i aquestes van començar a recopilar informacions pel seu compte per determinar si hi havia hagut més casos a banda del denunciat a l'inici del curs 2022-2023. Davant això, una comissió de delegats va reunir-se aquest dilluns per avaluar totes les proves que anaven rebent sobre la conducta inapropiada del professor cap a les alumnes, que es remunten a l'any 2012. Després de parlar amb les denunciants, des del deganat estan considerant altres mesures com l'expulsió definitiva de l'acusat i la rescissió del seu contracte. Per altra banda, l'alumnat té previst concentrar-se davant les portes de la facultat al llarg d'aquest dimarts.

La Facultat crearà un Punt Lila

Aquesta situació, sumat a les preocupacions de les alumnes, ha instat a la creació d'un Punt Lila físic i un altre digital que tindrà com a objectiu informar i sensibilitzar sobre les agressions sexuals i el ciberassetjament, així com sobre les mesures de prevenció adoptades per la Facultat. A més, la Comissió pel Punt Lila ha acordat que, en el futur, inclouran els estudiants en les seves reunions per poder transmetre de manera més directa el protocol que s'ha de seguir en cas d'assetjament.

Tots dos espais, tant el físic com el digital, garantiran la privacitat i l’anonimat de les persones que necessitin fer ús d’aquest servei, alhora que les posaran en contacte amb els responsables del Punt Lila per poder fer preguntes o interposar denúncies de manera més directa.