Un professor de la Facultat de Comunicació i de Relacions Internacionals de la Blanquerna ha estat apartat de la docència després que el deganat rebés dues denúncies per part de sengles alumnes acusant-lo d'assetjament sexual. No és la primera vegada que l'home, d'inicials X.S., ha estat suspès de feina; el passat setembre, des de la institució, adscrita a la Universitat Ramon Llull, van obrir un expedient disciplinari després d'una primera denúncia pels mateixos fets, però va tornar a exercir a principis de febrer d'aquest any, en vèncer la mesura sancionadora. Ara, a banda d'aquestes denúncies, moltes alumnes i exalumnes han enviat correus a la facultat explicant les seves experiències, que estan sent avaluats per la comissió que investiga el cas.

Les alumnes estan enviant proves

El degà de la facultat, Josep Lluís Micó, ha explicat que, després de conèixer que l'acusat es reincorporava novament a la plantilla docent, algunes de les alumnes van començar a recavar informació pel seu compte per tal d'esbrinar si hi havia hagut més casos d'assetjament per part d'aquest professor. I, segons ha avançat El Periódico, aquestes perquisicions han donat el seu fruit. Malgrat haver-hi només tres denúncies formals, moltes més alumnes i exalumnes han enviat correus relatant com l'acusat s'havia apropat a elles amb un comportament inapropiat, una conducta que es remuntaria fins a l'any 2012.

Aquest professor acostumava a establir un primer contacte amb les alumnes per mail, aparentment per temes innocents, com pot ser la revisió d'un examen o la intenció d'alguna de les noies d'apuntar-se a alguna de les altres assignatures que impartia. A partir d'aquí, passava a comentaris fora de lloc, i insinuacions sobre què li agradaria fer amb elles quan es veiessin.

La comissió dels delegats té previst reunir-se de nou aquest dilluns per tal d’avaluar tota la informació i les proves remeses per les alumnes, així com per tornar a parlar amb les dues denunciants. També està sobre la taula l’expulsió definitiva de l’acusat i la rescissió del seu contracte. Per altra banda, l’alumnat ha convocat una concentració aquest dimarts davant les portes de la facultat, per protestar contra aquesta situació i exigir mesures que facin que el centre sigui un entorn segur per a les alumnes.