El passat setembre, un professor de la Facultat de Comunicació i de Relacions Internacionals de la Blanquerna va ser denunciat per diverses alumnes que l'acusaven d'assetjament sexual. En aquell moment, des de la institució, adscrita a la Universitat Ramon Llull, van obrir un expedient disciplinari que l'acusat, X. S., ja hauria complert, i ha tornat a impartir classes a la universitat. El degà de la facultat, Josep Lluís Micó, ha explicat que algunes de les alumnes estan recopilant noves informacions per esbrinar si hi ha hagut més casos des que aquest professor va començar a treballar a la Blanquerna.

Va ser apartat del càrrec

Al moment de les denúncies, des de la facultat van activar el protocol pertinent en casos d'assetjament sexual, que inclou la formació d'una comissió encarregada de l'elaboració d'un expedient a les mans d'una mediadora. Per fer aquest expedient, van recopilar totes les proves possibles, incloent-hi testimonis de diverses alumnes, i es va arribar a la conclusió que, en efecte, s'havia comès una infracció. D'aquesta manera, durant els darrers mesos de l'any 2022, el professor acusat va quedar suspès de feina com a mesura sancionadora, i que ja hauria complert.

En complir-se la sanció, des de la facultat han readmès l'acusat, la qual cosa ha generat malestar entre l'alumnat, i algunes de les alumnes han començat a investigar si hi ha, o hi ha hagut, més víctimes d'assetjament per part d'aquest professor. Davant això, des del deganat s'han compromès a fer una reunió amb les alumnes, així com a tornar a conformar una comissió amb els delegats, que està prevista per a aquest dimecres, durant la qual és possible que surtin a la llum noves denúncies; en aquest cas, a l'acusat se'l tornarà a obrir un nou expedient.