Un grup de quatre persones, dos homes i dues dones, va ser agredit la matinada de dissabte a diumenge a les portes del bar musical Maricón Bar al carrer d’Aribau de Barcelona per part d’un grup de tres homes que intentaven robar. Tots van acabar amb algun tipus de ferida: ja siguin blaus, esgarrapades, pòmul inflamat o cella trencada. Els amics havien sortit a prendre unes copes i s’havien quedat al local fins a l’hora de tancar. Segons ha explicat a Elcaso.cat una de les víctimes de l’agressió, els fets es van produir justament a l’hora del tancament del bar, quan tots els clients anaven sortint del local.

Tot i tractar-se d’un bar d’ambient, la víctima que ha parlat amb ElCaso.cat no considera l’atac com una agressió de caràcter homòfob perquè el mòbil, apunta, era únicament sostreure carteres o telèfons mòbils. “Quan estàvem sortint -tots una mica beguts- vam veure com ja al carrer tres tipus es llançaven contra les nostres amigues alemanyes, rosses i bastant altes”. Segons aquest testimoni, els homes es van aproximar a les dones de forma “amigable”, però “posant-los les mans ràpidament a les butxaques dels pantalons”.

En veure-ho, a pocs metres, els dos nois que anaven amb les noies van intentar evitar que el robatori es consumés: “Quan ens vam adonar del que passava va començar el forcejament, al meu amic, entre dos, li van començar a donar amb el puny tancat, li van obrir una ferida just dalt de la cella”. Tots van acabar després a l’Hospital Clínic, un dels nois va rebre quatre punts en una cella, i a l’altre, que va rebre cops en un pòmul, li van revisar que no tingués res trencat. Les noies van acabar “amb blaus i esgarrapades, però res greu”, explica el testimoni i víctima.

Sensació d'inseguretat creixent a l'Eixample

Aquest jove es mostra sorprès per la inseguretat que en els darrers temps afirma que es respira a l’Eixample i ho afirma partint de la mateixa experiència. Segons diu, tres dies enrere d’aquest incident a les portes del Maricón Bar li van robar el mòbil uns carrers més enllà, a la confluència entre Aragó i Casanova. “Tot plegat ha passat a dues cantonades de casa meva”, diu l’home, que ha reclamat a la policia més vigilància de la zona. “Abans això et pensaves que et podia passar a mitjanit al Raval i ara ja et passa a l’Eixample”, lamenta.

D’acord amb dades de la darrera Enquesta de Victimització municipal, l’Eixample és el tercer districte de la ciutat on més veïns diuen haver patit un delicte. El rànquing l’encapçala Ciutat Vella, on una de cada tres persones, el 33,9% específicament, diu haver patit un delicte l’any passat. El segon lloc és per Sant Martí, amb un 26,8%, i el tercer per l’Eixample, amb un 26,3%.