La Guàrdia Urbana de Barcelona ha precintat un local, d’un antic restaurant, del carrer del Comte Borrell, a l'Eixample, que s’estava fent servir com una clínica dental il·legal, sense llicència. Els fets es van descobrir per l’avís d’un ciutadà, alertant hi havia un incendi al local. Quan els agents de la policia de la ciutat hi van arribar van comprovar que no només no hi havia incendi, tampoc restaurant. Els agents, però, van descobrir que a l’interior del local el que feia pinta de ser un establiment sanitari sense cap mena de llicència i amb deficiències administratives i higiènic-sanitàries regentat per dues persones de nacionalitat xinesa.

Els agents van iniciar una inspecció d’ofici del local, en ser de pública concurrència i en tenir les sospites que s’hi estava desenvolupant una activitat clandestina que, a més, podia ser molt perillosa. Els policies van trobar material compatible amb una activitat relacionada amb l'odontologia presumptament encoberta. A les golfes hi havia lliteres amb llums i calefactors que podien servir per fer intervencions bucodentals. Per evitar ser enxampats, la Guàrdia Urbana de Barcelona també va trobar un sistema d’alerta que activava un avís a l'antic restaurant en cas d’emergència.

Joies de metalls nobles per fer empastaments

Els agents també van trobar una habitació on es guardaven medicaments d’ús odontològic importats des de la Xina i joies de metalls nobles presumiblement utilitzades per a la seva fosa i posterior aplicació en empastaments i pròtesis dentals. Per fer motlles de peces dentals els responsables d’aquesta clínica clandestina tenien sacs de guix.

Sense llicència ni mesures de seguretat sanitàries

El responsable del local de restauració era la persona que duia a terme l’activitat odontològica d’aquesta clínica il·legal i ho feia, tal com van comprovar els policies, sense la titulació corresponent, un fet que suposa un risc greu per a la salut de les persones. A més, el local i el material localitzat no reunia les condicions requerides per una activitat mèdica o quirúrgica i tampoc es podia garantir la correcta desinfecció antisèptica. El responsable i el seu ajudant van quedar imputats per un presumpte delicte contra la salut pública i també per infraccions administratives en temes laborals.