La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut aquesta nit dos joves, d’un grup de quatre, que havia assaltat un home al carrer del Comerç de Barcelona i li ha robat un rellotge de 40.000 euros, de la marca, Rolex, i una bossa de mà amb 20.000 euros. Tal com es pot veure en aquest vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat, un jove s’ha acostat amb bicicleta a l’home, de nacionalitat xinesa, i fent veure que havia impactat contra ell, l’ha fet sortir del cotxe, moment en el qual tres joves més l’han assaltat, l’han agredit i li han robat el rellotge d’alta gamma i els diners en efectiu que portava. 

Segons més tard, una patrulla de la Guàrdia Urbana que estava a la zona, pel carrer de Pujades, han detectat els joves corrents i n’han pogut aturar dos, un noi nascut l’any 1998 al Marroc i un altre, nascut l’any 2000 a Palestina, segons consta a les seves identificacions, a les quals ha tingut accés aquest diari. Els altres dos que han participat en l’assalt, també joves i, segons les primeres investigacions policials, també amb antecedents i coneguts de la policia, han pogut escapar. 

No s’ha pogut recuperar el rellotge ni els 20.000 euros

De moment, s’ha pogut recuperar el rellotge ni tampoc la gran quantitat de diners que portava l’home. Els dos detinguts estan acusats d’un delicte de robatori amb violència i també per lesions, ja que la víctima ha rebut cops i ha quedat lesionat al colze.

Tot i que les dues primeres detencions les ha fet una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona -estaven a la zona en una campanya de reforç de la zona del barri del born, on es registren molts assalts d’aquest tipus- ara la investigació l’ha assumit Mossos d’Esquadra. Amb les imatges de les càmeres de seguretat de l’aparcament d’on sortia l’home s’està treballant per poder identificar plenament els dos joves lladres que falten per poder-los detenir. 

Lladres de rellotge sense control a Barcelona

Aquest espectacular robatori arriba el dia que els Mossos de Barcelona han aprofitat per treure pit de les detencions que han fet de lladres de rellotges. Segons han informat en una nota de premsa, la policia catalana han detingut 229 persones per robatoris de rellotges de luxe des del maig fins a l'octubre a Barcelona. Durant aquest període els robatoris d'aquestes característiques han representat un 7,5% del total de robatoris violents al carrer. 

A finals de maig la Regió Policial Metropolitana va posar en marxa un grup especialitzat en aquesta qüestió, el Grup Titani, que ha col·laborat amb altres divisions dels Mossos o de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Des de la seva creació, el 23 de maig, i fins al 16 d'octubre el Grup Titani ha resolt 114 casos i detingut 78 persones, i ha assumit la instrucció de 34 detencions in fraganti per dotacions policials al carrer.