Un home de 44 anys ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra acusat d'haver extorsionat i amenaçat amb una arma de foc a una persona que li devia diners. El detingut és el propietari d'un bar de Viladecans (Baix Llobregat) i segons fonts policials també exerceix com a prestador en jocs d'apostes que organitza de manera il·legal en el mateix local.

El passat mes de novembre la víctima va denunciar a la policia catalana que tant ell com la seva família estaven sent amenaçats pel detingut. L’home va confessar que havia participat en jocs il·legals de pòquer que havia organitzat el propietari del bar on es duien a terme les apostes, i que havia contret amb ell un deute econòmic que no podia pagar.

Pretenia robar bobines de coure 

Durant l'estiu la víctima havia participat en jocs de pòquer organitzats en el bar de l'acusat i, com ha avançat El Periódico, va contreure un deute de 2.000 euros que no tenia manera de pagar. Va intentar posposar el màxim possible el pagament, però el prestador va arribar a amenaçar-lo amb una pistola si no li pagava el que li devia. Finalment, el detingut va proposar a la víctima que l'ajudés a robar bobines de coure de l'empresa on treballa, valorades en 10.000 euros.

L'home va accedir en aparença i van acordar el dia del furt. Tement ser enxampats i acabar acomiadat, la víctima va decidir acudir als Mossos i explicar-los la situació. D'aquesta manera els agents van poder muntar un dispositiu el dia acordat per a efectuar el robatori, el 25 de novembre. Finalment, la policia va poder detenir l'extorsionador juntament amb un altre home que l'acompanyava. El còmplice va assegurar durant l'interrogatori que només havia accedit a participar en el robatori perquè el propietari del bar li havia promès que li pagaria 500 euros.

Els Mossos d’Esquadra van arrestar tots dos homes: al propietari del bar, acusat dels delictes d’extorsió, amenaces i robatori, i al seu còmplice com a presumpte autor d’un delicte de robatori. Després de passar a disposició judicial els dos lladres han estat posats en llibertat amb càrrecs i amb la prohibició d’apropar-se a menys de 500 metres de la víctima.