Unibertsitateko Indar Batasuna (UIB) i l'associació de dones del campus d'Ibaeta de Donosti Arrakala han denunciat una "agressió sexista" per part d'un professor de la Universitat del País Basc (UPV/EHU) el passat 4 d'octubre a la Facultat d'Arquitectura. Suposadament el docent va ensenyar els genitals als alumnes.

Un professor ensenya els genitals a classe

Segons han censurat els denunciants, "no és la primera vegada que aquest professor comet agressions contra l'alumnat. Tanmateix, continua fent classes amb normalitat" a la Facultat d'Arquitectura del campus donostiarra de l'UPV/EHU, recull Europa Press.

A més, han assenyalat que l'esmentada universitat no ha aportat "cap informació" sobre aquests fets, per "no embrutar" la seva imatge.

Així, UIB i Arrakala han denunciat "fermament" aquests fets, així com la "falsedat" dels òrgans de l'UPV/EHU i les seves polítiques d'Igualtat. Finalment, han reafirmat el seu compromís per posar fi a fets com els denunciats.

Tiroteig en l'UPV: Un alumne "excel·lent" amb una escopeta de MilAnuncios.com

La setmana passada, al campus de l'UPV de Leioa, un jove estudiant de 21 armat amb una escopeta va irrompre a la Facultat de Ciències i va realitzar uns 25 trets contra les instal·lacions de la universitat. Afortundamente no hi va haver ferits. De fet, al seu pas avisava els estudiants commocionats que tractaven de fugir: "Tranquils. No us faré mal. Només vull destrossar la Facultat". L'assaltant va acabar arrestat.

UPV Leioa / @Boulevardeitb

UPV a Leioa el dia dels fets / @Boulevardeitb

Segons les primeres informacions de la investigació dels fets, el jove va comprar l'escopeta per internet al portal MilAnuncios.com el mateix matí dels fets. Després d'adquirir-la va legalitzar l'arma a la quarter de la Guàrdia Civil de La Salve i practicí en un camp de tir a la zona d'Artxanda.

Quan va estar llest es va dirigir cap al campus de Leiola i es va desencadenar el caos.