L'Ertzaina ha desplegat aquesta tarda un operatiu al campus de l'EHU-UPV (Universitat del País Basc) a Leioa (Biscaia) per la presència d'una persona armada amb una escopeta. Segons ha informat el Departament basc de Seguretat, s'ha desallotjant les persones que eren al campus. La Ertzaintza ha constatat que ha desaparegut la situació de risc i que no hi ha ferits.

Trets al campus de Leioa de l'UPV

Els fets s'han iniciat cap a les set menys vint de la tarda a la Facultat de Ciències. Segons les primeres informacions, un jove de 21 anys armat amb una escopeta ha irromput aquesta tarda al campus de Leioa de l'UPV, realitzant diversos trets. Testimonis presencials dels fets han assenyalat que es tracta d'un alumne, que ha entrat a la facultat i ha efectuat almenys quatre trets amb l'arma que han impactat contra els vidres de l'edifici, com pot apreciar-se a les fotografies compartides a les xarxes socials. 

Més testimonis presencials als fets han relatat a Ràdio Euskadi que el jove, durant el tiroteig, ha alertat les persones amb les que es creuava que no volia fer-los mal, que només volia atacar la Facultat. L'assaltant tindria llicència de caça. Els cartutxos percudits i recollits per l'Ertzaintza al lloc, del calibre 12 i 28 grams, són usats en la pràctica de tir al plat.

Els agents ja han arrestat el presumpte autor dels fets i no han constatat persones ferides

Durnat l'incident han sonat les sirenes del campus i els alumnes d'aquesta Facultat i de les contigües de Medicina i Infermeria han estat desallotjats de les classes en ordre. Patrulles de l'Ertzaintza han acudit al centre universitari, on s'han viscut escenes de gran nerviosisme. La facultat s'ha vist envoltada per efectius de la Ertzintza, mentre un helicòpter sobrevolava la zona i els alumnes i autobusos de transport públic tenien prohibit l'accés a l'interior del campus.  

"No es constaten persones ferides, sí danys materials. El Govern basc vol llançar un missatge de tranquil·litat a les persones afectades i els seus familiars ", ha estat la primera reacció oficial. Instants després la situació s'ha donat per "controlada".

El campus de Leioa i Erandio és el principal recinte de la universitat pública basca. Està allunyat de la zona urbana, a deu quilòmetres de Bilbao i ubicat en un turó.