Insòlita situació en un centre educatiu de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Un professor de l'Institut Terra Roja de la ciutat barcelonina va rebre una denúncia el maig del 2022 per insultar i colpejar un alumne. Però, lluny de separar el presumpte agressor de la víctima, encara continuen junts i l'acusat segueix donant-li classes, segons ha avançat el diari Ara. Els fets van produir-se el 19 de maig de fa un any, quan el mestre va estirar de la samarreta l'estudiant, el va agafar amb força pels canells i el va empènyer. El cas està en fase d'instrucció després de ser denunciat davant dels Mossos d'Esquadra.

Educació decideix esperar per apartar-lo i continua donant classe

Però la particularitat del cas és que el Departament d'Educació de la Generalitat és qui té la competència per apartar o no el professional. Així com suspendre'l com a mesura cautelar. Segons fonts de la Conselleria citades per l'ACN, el docent té un expedient disciplinari obert i preveuen que la instrucció "acabi en els pròxims dies". Aquestes serien les causes que argumenten un cop s'ha conegut la notícia que el suposat atacant continua impartint classes al noi que hauria estat insultat, agafat amb força i empès al centre escolar.

Pel que sembla, durant l'episodi violent, el professor denunciat hauria etzibat insults racistes a l'alumne: "Putos moros de merda, que jo pago impostos per pagar-vos les ajudes a vosaltres". Segons recull el mitjà citat juntament amb aquestes declaracions, el centre de secundària de Santa Coloma de Gramenet va posar el cas en mans dels serveis territorials del Departament d'Educació.

Noves denúncies contra el professor

Després de fer-se públic el succés, altres estudiants de l'institut també han denunciat al docent per situacions similars. Mentre la inspectora d'Inspecció Educativa i la Conselleria mantenen que estan instruint un expedient disciplinari sobre el mestre, el centre educatiu ha destinat altres professors a acompanyar el denunciat a l'aula durant les seves classes. A les quals coincideix amb el jove a qui presumptament va insultar i colpejar.