Set exalumnes han denunciat per suposats abusos sexuals, ocorreguts a finals dels anys 90, el seu exprofessor de l'escola Baltasar Segú de Valls (Alt Camp). L'home ha declarat aquest dilluns davant del jutge i ha negat les acusacions responent només preguntes del seu advocat. El cas es troba en fase d'instrucció després que set suposades víctimes del col·legi, al qual els hi hauria donat classe, presentessin a la policia denúncia oficial el novembre de l'any passat. Tanmateix, les defenses dels exestudiants tenen visions contraposades sobre la possible obertura de judici oral: uns diuen que el cas ha prescrit i els altres que això reforçarà la versió dels perjudicats.

"No hi ha cas" i els fets han prescrit

Les defenses, formades per l'advocat d'ofici d'una de les víctimes, Manuel José Calvo, i la lletrada Maria Granja, dels altres quatre denunciants, mantenen posicions diferenciades sobre les acusacions contra l'exmestre del Baltasar Segú de Valls. Calvo ha manifestat que els fets han prescrit, per la qual cosa "no hi ha cas". Mentre Granja ha insistit que això no afectaria a tots els casos que s'han fet públics, tot i que van succeir fa més de 20 anys. La declaració davant del jutge de l'acusat s'ha produït aquest dilluns després que cinc de les víctimes ho fessin la setmana passada. 

Marc Pedraza, el primer que va fer públic el presumpte cas d'abusos sexuals, va prestar declaració juntament amb diversos professors de l'escola com a testimonis. L'advocada de quatre dels denunciants ha assegurat que la informació que van proporcionar els va deixar "en xoc" i ha expressat que les afirmacions de la comunitat educativa serviran per "esclarir els fets" i "donar solidesa a la versió dels perjudicats", segons recull l'ACN. Tanmateix, Calvo, que també defensa un dels afectats, ha recordat que "revisada tota la legislació aplicable, aquests fets han prescrit". Això és perquè els cinc casos denunciats van passar els anys 90, fa més de 20 anys i, segons aquest lletrat, tindrien l'origen en un "míting".

Surt per una porta lateral dels Jutjats de Valls

L'exprofessor després de declarar aquest dilluns cap a tres quarts de deu del matí i només respondre les preguntes del seu advocat negant els casos d'abusos sexuals als cinc denunciants, en aquell moment menors d'edat, ha sortit dels jutjats de Valls. El magistrat que instrueix el cas ha permès a l'acusat anar-se'n per una porta lateral per evitar l'accés principal, on l'esperaven els mitjans de comunicació allà reunits per preguntar-li sobre aquesta vista judicial.