Dimarts a la nit es va produir el robatori de 45 ampolles de vi al prestigiós hotel i restaurant Atrio, a Càceres. Es calcula que el valor de les peces robades s'acosta als 806.000 euros. L'establiment compta amb un dels cellers de vi més importants i reconeguts de tot Europa. A més, compta amb dues estrelles Michelin.

Els lladres s'haurien emportat 38 ampolles de Romanée Conti, que tenen un preu mitjà d'uns 12.000 euros cada una a la carta del restaurant i la joia de la corona, un Chateau d'Yquem de 1806 que estava valorat en 350.000 euros. La policia de Càceres ja ha iniciat una investigació per trobar els culpables d'aquest delicte propi d'una gran pel·lícula.

José Polo, molt afectat

José Polo, un dels propietaris de l'establiment i sommelier, que ha treballat durant 35 anys a l'Atri, s'ha mostrat molt afectat per l'abundant pèrdua: "És com si ens haguessin forçat, apallissat i emmordassat, sentim molta tristesa, el pitjor és que no ens han robat diners, ni objectes, ens han arrencat part de la nostra història", deia Polo. Es tracta d'una pèrdua gran, malgrat que compten amb més de 40.000 ampolles al seu celler.

La pèrdua més gran va ser la d'un Chateau d'Yquem de l'any 1806. Polo es va mostrar molt dolgut, ja que era una de les joies de la corona i era tractada pràcticament com una joia de museu: "No la vendria ni per un milió d'euros. Ha vist passar els últims 215 anys de la història d'Europa". Malgrat això, el seu preu a la carta era de 350.000 euros.

Hotel Atri EP

Hotel Atri Càceres / Europa Press

José Polo també va comentar que creu que els lladres el tindran molt complicat per treure profit del seu crim: "És molt difícil que es puguin vendre, ja que estan numerades", va dir el sommelier. A més, va deixar un missatge simbòlic amb referència al Chateau d'Yquem: "He demanat que en el seu buit no posin res. Ens han robat l'ampolla, però la seva història ens pertany".

Un robatori net

La informació apunta que els autors del robatori haurien estat una parella formada per un home i una dona. Ambdós es van fer passar per clients de l'hotel i van enganyar el personal que estava atenent a la nit. A primera hora de la matinada van arribar per allotjar-se i més tard van demanar alguna cosa per menjar encara que la cuina estava tancada. El recepcionista va anar a buscar una amanida per donar-los-la als clients i aquests van aprofitar per entrar al celler sense forçar els panys.

Els lladres semblaven saber el que estaven fent, ja que van robar les ampolles que més valor tenien i comptaven amb la tecnologia adequada per forçar el pany. A les cinc del matí la parella va baixar amb unes quantes bosses i va sortir tranquil·lament per la porta després de pagar.

José Polo no dubta, creu que tot estava perfectament planejat i que es tracta d'un encàrrec.