El cas de Yéremi Vargas, una de les desaparicions més mediàtiques dels últims anys, s'ha reobert aquesta setmana, posant en el punt de mira de nou al principal sospitós: Antonio Ojeda, àlies El Rubio.

Es reobre el cas de la desaparició del Yéremi

El passat 2 de setembre, el jutge decretava la reobertura del cas del Yéremi, el nen que va desaparèixer fa ja 14 anys a la localitat canària de Vecindario. Jugava amb els seus cosins en un descampat proper a casa de la seva àvia quan, sobre dos quarts de dues, es va esfumar.

Yéremi Vargas / SOS Desapareguts

Yéremi Vargas / SOS Desapareguts

Els nens que van presenciar la seva desaparició van explicar que el Yéremi s'havia ficat en un cotxe de color blanc que després va fugir del lloc dels fets, per la qual cosa podria haver estat segrestat.

Es va començar a sospitar llavors d'Antonio Ojeda, El Rubio, a qui al final no van poder inculpar per falta de proves, i que va portar a l'arxivament del cas el 2017.

Noves proves contra Antonio Ojeda

Anys després de la desaparició del nen, el 2015, l'acusat va ser condemnat a cinc anys de presó per una agressió sexual a un altre de menor de 9 anys, la qual cosa va incrementar les sospites, encara que no es va poder demostrar la seva implicació en el cas. Finalment, el març de 2020 va quedar en llibertat i ara torna a estar en el centre de les mirades després de la reobertura de les diligències.

Antonio Ojeda / Twitter Isajedora

Antonio Ojeda / Twitter Isajedora

El principal argument que vincula a Ojeda a la desaparició i possible mort del Yéremi, són les declaracions del seu company de cel·la durant els anys de presó. El pres ha declarat com a testimoni contra El Rubio, assegurant que en una situació de confiança, li va confessar que la situació se li va escapar de les mans, "el nen estava blau" i que "va haver de desaparèixer-lo".

"El nen estava blau"

Això es relaciona amb una malaltia que tenia la víctima, cianosi, una malaltia respiratòria que impedeix una bona oxigenació de la pell i pot tenyir la pell de blau. Aquesta dada només la sabia la família, la qual cosa va fer saltar les alarmes.

Però ell ho nega tot. Ja ho va fer davant de jutge quan va ser citat i ho fa ara, en declaracions al Diario Sur. Ojeda, que fa un any que viu amb pensions dels Serveis Socials i que no té residència fixa, continua insistint en la seva innocència i es declara un "cap de turc". Segons ell, no té "res a veure amb això, res a veure", fent referència a la desaparició del Yéremi el març de 2007.

"Jo no he fet res"

En la mateixa entrevista va assegurar que si el jutge, dins de les noves diligències després de la reobertura del cas, el cités, aniria sens dubte: "Declararé". Nega abans que res tenir "una cosa que amagar, mai no tinc res a amagar. A mi em van agafar de cap de turc i allà a baix al poble hi ha molta gent que no ha parlat, però que sap la veritat i que jo no he fet res d'això".

Ithaisa Suárez, mare de Yéremi / EFE

Ithaisa Suárez, mare de Yéremi / EFE

I davant de la pregunta de què li diria a la família de Yéremi Vargas, El Rubio insisteix: "Que jo no he fet res. Jo no tinc problemes amb ningú, m'han posat a mi en contra de tots i no tinc res a veure".

Fins i tot es refereix directament a la mare del nen, Ithaisa Suárez: "Aquesta pobra dona m'ha fet molta pena i fins i tot una vegada van voler arxivar el cas fa ja molts anys i buscaven firmes per evitar-lo i jo vaig firmar. Allà hi ha la firma perquè ho comprovin. Jo no tinc res a veure".

Acusacions d'agressió sexual a menors al pare deñ Yéremi

Antonio Ojeda detalla al mateix mitjà la seva situació actual: "estic malalt, cobro una pensió petita i d'això visc. Soc en una pensió que he de pagar i dino en els menjadors socials, com ho he de fer? No tinc cap altra cosa. La meva família va seguir el seu camí perquè amb aquest assumpte els van posar en contra meu. I tot això sense fer res, però els ulls de Déu no dormen".

Ara serà la investigació la que aclarirà la seva implicació, mentre l'alegria per la reobertura del cas s'entela amb les dues denúncies al pare del Yéremi, J. F. Vargas, que l'acusen d'agressions sexuals a la seva filla de 13 anys i a una altra menor.