Els veïns de Gelida (Alt Penedès) per fi poden respirar tranquils. Els dos últims ocupes que quedaven a l'edifici del carrer Francesc Peracaula, número 9, han estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra, després que el jutge ordenés el desnonament del pis. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, el magistrat ha demanat a la policia catalana, com a cos judicial, que intervingués a la casa ocupa cap a les cinc de la tarda d'aquest dimarts. Però la mediació dels agents ja va aconseguir que tres d'ells abandonessin el lloc dies abans i només aquests dos continuaven residint il·legalment al bloc, tot i la tensió que es va viure als voltants de l'habitatge i més de 200 veïns que es van concentrar aquest divendres a la nit per protestar contra robatoris violents i amb força.

 

Els cinc joves venien d'un altre bloc ocupat a Sant Sadurní d'Anoia i, fa poc més de mig any, van instal·lar-se a aquest immoble de Gelida. Des d'aleshores, els vilatans han vist com la delinqüència anava en augment i, per això, els ja desallotjats estan acusats de diversos robatoris amb força, danys, lesions, atemptat contra l'autoritat i furts. Els saquejos eren constants, segons els veïns, que van protagonitzar una concentració de rebuig amb més de 200 persones aquest divendres a la nit. La qual va requerir la intervenció dels agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, per evitar l'enfrontament entre els veïns i els presumptes lladres violents

Mediació dels Mossos i ocupes que van d'un pis a un altre per l'Alt Penedès

Els Mossos d'Esquadra van aconseguir que tres dels cinc joves que ocupaven l'edifici s'anessin mentre el magistrat corresponent donava l'ordre judicial per fer-los fora. La mediació ha arribat també fins a aquest dimarts a la tarda, quan en personar-se els agents amb l'ordre per fer fora els dos nois que quedaven vivint al carrer Francesc Peracaula il·legalment, han decidit marxar pel seu propi peu. Només ha estat necessari trucar el timbre i els ocupes han sortit sense oposar cap tipus de resistència.

Agents dels Mossos d'Esquadra esperen per intervenir al pis ocupat de Gelida / GRS
Agents dels Mossos d'Esquadra esperen per intervenir al pis ocupat de Gelida / GRS

Ara mateix, a aquest pis propietat de la Sareb, segons ha pogut saber aquest mitjà, s'està instal·lant una porta antivandàlica i estan tapiant amb ferros les finestres. Aquestes prevencions per evitar noves ocupacions s'estan produint un cop els cinc joves han marxat i els Mossos d'Esquadra han fet entrega del pis a la propietat. Els veïns tornen a respirar tranquils després de mesos de robatoris violents, amb força, saquejos i danys físics i materials al poble. Els cinc joves venien de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Sant Sadurní d'Anoia i van instal·lar-se al pis de Gelida, per la qual cosa no es descarta que properament tornin a ocupar un nou immoble a algun municipi de l'Alt Penedès o els seus voltants.