Una concentració veïnal a Gelida (Alt Penedès) contra un grup d'ocupes ha generat molta tensió aquesta passada nit de divendres al centre de la localitat. Més de 200 persones s'han reunit davant de l'edifici situat al carrer Francesc Peracaula on fa més de mig any que viuen il·legalment uns joves acusats d'haver comès diversos robatoris amb força, danys, lesions, atemptat contra l'autoritat i furts. Només la intervenció dels agents de l'ARRO, dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local ha evitat l'enfrontament entre els veïns i els presumptes delinqüents.

Els veïns, farts dels constants robatoris

Des de fa més de sis mesos que aquests joves s’han instal·lat en aquest pis, i algunes fonts asseguren que són els mateixos que tenen ocupat l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès). Des de llavors que els robatoris i furts a comerços i habitatges del municipi han incrementat. Els veïns porten demanant mesures des de fa temps, però un últim robatori ha provocat que més de 200 persones es concentressin davant de l’edifici, exigint a les autoritats que fessin fora els ocupes. Segons ha explicat l’alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop en declaracions a TV3, “la gota que ha fet vessar el got ha estat un furt molt absurd, d’unes xocolatines” que ha provocat que la gent s’acabi enfadant per la continuïtat d’aquests delictes, que han provocat “una sensació d’inseguretat” entre el veïnat.

Captura
Durant tota la nit els Mossos d'Esquadra han mantingut un dispositiu policial per evitar enfrontaments | TV3.

Des del consistori asseguren també que aquests joves, d'origen magrebí i amb nombrosos antecedents per robatoris violents, es desplacen amb els trens de Rodalies per cometre aquest tipus de delictes en altres municipis de la zona. Durant tota la nit, quatre furgonetes ARRO, quatre patrulles dels Mossos i diversos més de la Policia Local, han procurat evitar que els dos grups arribessin a les mans. Davant aquesta situació, Llop ha fet una crida a la calma: “Aquesta no és la manera de fer; no podem adoptar actituds delinqüencials per fer fora un problema de delinqüència”.