Dos homes i una dona han ingressat a presó provisional sense fiança, acusats d'haver assassinat un home en un pis ocupat del carrer de l'Església de Valls, capital de l'Alt Camp. Els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver enterrat als baixos d'un edifici de la localitat dimarts passat, i el mateix dia van detenir el primer implicat, un jove de 23 anys. L'endemà, la policia catalana va fer dos arrestos més: un altre home, de 30 anys, i una dona, de 47. Segons les primeres investigacions, la víctima, de 45 anys, tenia problemes amb les drogues i col·laborava amb els seus presumptes assassins fent robatoris per tot ek poble de Valls. La quarta involucrada en el crim, una altra dona, va ser detinguda dijous passat, i ha quedat en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer cada setmana al jutjat.

Els quatre detinguts han prestat declaració aquest divendres davant el jutjat d’instrucció número 3 de Valls, i la magistrada ha obert una causa per delicte d’homicidi. Tal com va informar ElCaso.cat, tots cinc (els presumptes assassins i la víctima) formaven part d’un grup de delinqüents que es dedicaven a efectuar robatoris, la majoria de caràcter violent, per tot el municipi, i també estarien implicats en tràfic de drogues.  

Van trobar el cadàver en estat avançat de descomposició

Segons els Mossos d'Esquadra el cadàver que va aparèixer semienterrat als baixos d'aquest bloc ocupat pertanyia a un home que feia diversos dies que havia desaparegut. El cos presentava evidents signes de violència i estava en estat avançat de descomposició, fet que confirma la teoria que l'assassinat s'havia consumit feia un temps. A més a més, el lloc on el van trobar, un edifici que albergava la majoria de delinqüents de Valls i que amagava un antre de droga, va permetre als agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) del Camp de Tarragona estrènyer el cèrcol i trobar ràpidament els presumptes assassins.

A hores d'ara, la investigació continua oberta per aclarir les circumstàncies de la mort d'aquest home, així com el mòbil dels presumptes autors del crim. D'altra banda, aquest cas ha portat també a buidar aquest edifici "multiús", fet que ha permès als veïns de Valls respirar amb tranquil·litat, que ara saben que les persones que hi vivien han hagut de buscar-se un altre lloc on establir-se, la qual cosa, segurament, propiciï una baixada significativa del nivell de criminalitat d'aquest municipi de prop de 25.000 habitants.