Ordre de cerca i captura per localitzar i detenir un quart implicat en l’assassinat d’un home a Valls, a la capital de l’Alt Camp. Aquest dimarts els Mossos d’Esquadra van localitzar el cadàver d’un home semienterrat als baixos d’un bloc ocupat del carrer de l’Església, al centre de Valls. La mateixa nit els investigadors de la policia catalana van detenir un home de 23 anys relacionat amb els fets.

Dimecres van detenir dues persones més, una dona de 47 anys i un home de 30. Ara, però, els Mossos d’Esquadra busquen un quart implicat, que està en recerca. La policia confia a poder-lo localitzar i detenir i poder entregar al jutge de guàrdia de Valls, qui va assumir l’aixecament del cadàver i està portant la tutela de la investigació, les quatre persones que creuen que estan relacionades amb el crim de l’home que va ser trobat mort als baixos d’aquest bloc ocupat.

Un bloc ocupat bressol de problemes

La víctima és un home de nacionalitat espanyola de 45 anys que feia dies que estava desaparegut. El cos va ser trobat en avançat estat de descomposició i els Mossos van observar que presentava signes de criminalitat, fet que va obligar a obrir una investigació per aclarir què havia passat. L’entorn, un bloc on passa molta gent, la majoria amb problemes amb la droga i amb antecedents per robatoris violents, va ajudar també als investigadors a tancar ràpidament el cercle: tots cinc, la víctima i els altres quatre, els implicats en el crim, "treballaven" junts fent robatoris i portant de corcoll a tota la vila de Valls amb delinqüència de baixa intensitat, però que no només destarotava les estadístiques de la seguretat, també generava molt mal estar a la capital de l'Alt Camp.

Agents dels Mossos d'Esquadra investigant la mort d'una persona al carrer de l'Església de Valls / ACN
Agents dels Mossos d'Esquadra investigant la mort d'una persona al carrer de l'Església de Valls / ACN

Els delinqüents habituals del centre de Valls tots sabien qui era el mort i, gairebé amb tota seguretat, qui l’havia matat. A poc a poc els Mossos de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) del Camp de Tarragona van anar podent relacionar-los amb el crim. Ara en falta un, de qui no n’ha transcendit la seva edat ni nacionalitat, que la policia també creu que va participar en l’homicidi o en amagar el cadàver. Quan el tinguin, més enllà de resoldre el crim del carrer de l'Església, de la cova dels lladres i la droga de Valls, si els detinguts ingressen a presó o marxen del poble, segur que els robatoris i els problemes baixen, creuen els Mossos i els veïns de Valls.