Presó provisional, comunicada i sense fiança per tres dels treballadors del centre penitenciari de Navalcarnero (Madrid) per vendre droga als interns.

Presó provisional i sense fiança per tres treballadors de la presó de Navalcarnero

Aquest divendres han acordat la presó comunicada, provisional i sense fiança per tres funcionaris detinguts per la presumpta implicació en la venda de droga a la presó de Navalcarnero, a prop de Madrid.

La Policia descobreix que els funcionaris venen droga als presos

La Policia Nacional va obrir una investigació i va descobrir que hi havia una sèrie de funcionaris que estaven entrant droga a la presó i, per aquest mateix motiu, van començar a fer diversos registres i escorcolls als seus domicilis i van detenir diversos treballadors per la seva presumpta implicació en aquest cas.

Fiscalia va demanar l'ingrés a presó dels cinc detinguts

Fiscalia de Móstoles havia demanat l'ingrés a presó dels cinc funcionaris, que van ser detinguts per la presumpta introducció de droga a la presó i, finalment, d'aquests cinc, tres ingressaran sense fiança i altres dos sota fiança de 5.000 euros, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid en un comunicat. Quatre d'aquests funcionaris estan actius i l'altre ja està jubilat.

Dos dels investigats no trepitjaran la presó si paguen 5.000 euros

La possibilitat d'evitar l'ingrés a la presó amb el pagament de la fiança s'ha acordat sobre la base de les proves que consten en la causa i a les seves declaracions davant el jutjat el divendres.

carcel-celda

Presó provisional, comunicada i sense fiança per tres treballadors d'un centre penitenciari de Navalcarnero (Madrid) per vendre droga als interns / Arxiu

Investigats per suborn, prevaricació, delicte contra la salut pública i organització criminal

Aquest mateix divendres, han estat traslladats al recinte penitenciari d'Estremera (Madrid). Tots ells seran investigats per la presumpta comissió dels delictes de suborn, prevaricació, contra la salut pública i organització criminal.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Navalcarnero ha donat trasllat de la situació processal dels investigats al Jutjat núm. 6 de la mateixa localitat, que és l'òrgan judicial que tramita el procediment i que ja ha ordenat l'aixecament del secret que hi havia sobre les actuacions judicials.

La investigació està en mans de la Policia

De moment, no ha transcendit la identitat dels funcionaris. La investigació continua oberta, en mans de la Policia, i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. Els cinc detinguts es podrien enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades pels delictes dels quals se'ls acusa.