Una organització internacional dedicada al tràfic de drogues ha estat desmantellada a Lloret de Mar (Girona) i s'ha detingut a deu presumptes integrants de la mateixa, dels que nou han ingressat en presó preventiva.

Organització internacional de narcotràfic a Lloret

Segons informa aquest divendres la Policia Nacional, l'operació s'ha desenvolupat al marc de les que es duen a terme a la província gironina contra cultius clandestins de marihuana. En aquest cas, el destí final de la droga era França.

Policia Nacional / Europa Press

Policia Nacional / (arxiu) Europa Press

La plantació s'ubicava a la urbanització Serra Brava i el dispositiu desencadenar després de detenir deu persones mentre realitzaven una transacció de diners i es carregava en vehicles 'cogollos' de marihuana envasats i llestos per a la seva venda, relata Efe.

Investigació des de novembre

Les indagacions van començar el novembre, quan agents de la comissaria de Lloret de Mar van rebre informacions anònimes de ciutadans que alertaven de l'existència de dos habitatges sospitosos d'allotjar tràfic d'estupefaents.

La policia va comprovar que en un immoble denunciat es conreava marihuana i que, com succeeix habitualment en aquests casos, l'electricitat estava 'punxada' de manera fraudulenta per evitar que l'elevat consum detectés l'activitat il·lícita.

Durant el registre de l'habitatge els agents van desmantellar un cultiu distribuït en diferents pisos. Es van trobar més de 13 quilos de 'cogollos', 42.000 euros en efectiu i una arma de foc.

Deu persones van ser detingudes i nou d'elles van ingressar a presó preventiva per ordre del jutjat competent.

Amb aquesta actuació ja són sis els cultius de marihuana desarticulats per la Policia Nacional a la província de Girona durant el darrer mes.