Els Mossos d’Esquadra han detingut a quatre persones acusades d’haver perpetrat fins a set robatoris en només tres dies en diverses cases ubicades en urbanitzacions del Catllar (Tarragonès). Els saquejos van tenir lloc entre els dies 29 i 31 del passat desembre, i en diverses ocasions van tornar a actuar a les mateixes cases, provocant una gran inquietud entre els veïns.

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, juntament amb la Unitat d'Investigació de la comissaria de Tarragona, han arrestat els quatre sospitosos, tres homes d'entre 44 i 48 anys i una dona de 24, acusats de pertànyer a una organització criminal que va efectuar els robatoris al Catllar durant les festes de Nadal.

Diversos robatoris amb violència

El modus operandi dels lladres consistia a escollir les cases més properes a les zones boscoses per poder assegurar-se una fugida sense complicacions. En diverses ocasions van assaltar la mateixa casa, però en tots els robatoris actuaven de la mateixa manera. Primer, saltaven la tanca de les finques i escalaven les cases per accedir a l'interior a través de les finestres dels pisos superiors.

Després de fer-se amb el botí, els lladres escapaven de l'escenari a través del bosc, amagant les eines que havien fet servir per forçar les portes i les finestres per tal d'evitar ser identificats per la policia en cas de ser aturats. La rapidesa amb la qual s'esfumaven va fer pensar als agents que es tractava d'un grup que es desplaçava amb furgoneta, quedant un d'ells al vehicle esperant fins que els altres tornaven per marxar el més aviat possible del lloc dels fets.

Identificats en un control

El passat 2 de gener els quatre membres de la banda van ser identificats per una patrulla de prevenció de robatoris, però, com que no portaven a sobre cap objecte procedent d'un possible robatori, no se'ls va poder arrestar. No obstant això, aquesta identificació va permetre avançar amb les investigacions fins que es van poder reunir les proves suficients per a detenir-los.

Així, unes setmanes més tard, el 25 de gener, es va dur a terme un dispositiu de localització i detenció, així com registres a dos domicilis situats a Cubelles (el Garraf) i Cunit (Baix Penedès). La policia va poder recuperar tots els objectes sostrets i està treballant per retornar-los als seus propietaris. Per la seva part, els quatre detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona, que va decretar el seu ingrés a presó.