La Policia Nacional ha desarticulat una organització que havia defraudat gairebé 7 milions d'euros a la Seguretat Social i que havia generat un deute amb l'Agència Tributària d'1.700.000 euros. Durant l'operació s'han detingut 23 persones, la majoria a Barcelona, però també a Sevilla i Almeria.

La investigació va començar el març del 2022 quan els treballadors d'una empresa de seguretat privada van denunciar que no cobraven la nòmina des de desembre de l'any anterior. Els gestors actuals de l'empresa, que es troben entre els detinguts, eren els prestanoms del líder de l'organització, que havia prestat als anteriors propietaris més d'1 milió d'euros per salvar l'empresa de la bancarrota. Com que no podien fer front a aquest deute, la van entregar a l'organització.

Intricat conglomerat d’empreses i prestanoms

El grup investigat estava especialitzat en la comissió de delictes econòmics i es dedicava també al blanqueig de capitals provinents del tràfic de drogues. Per a poder dur a terme la seva activitat delictiva simulaven transaccions comercials amb empreses vinculades per poder justificar els moviments dels comptes bancaris. I és que comptaven amb una enorme xarxa de més de 80 societats i 30 prestanoms que els permetia moure els diners de manera legal.

Durant l'operació els agents han realitzat nou registres durant els quals s'han intervingut més de 127.000 euros i 1.225 dòlars en efectiu. A més, s'han confiscat set vehicles d'alta gamma, tres pistoles, una carabina i una gran quantitat d'armes blanques. De la mateixa manera, s'ha procedit amb el bloqueig de 169 comptes bancaris en els quals, de moment, s'han trobat més de 300.000 euros.

La Policia Nacional té constància de la participació de 26 persones, de les quals s'han detingut a hores d'ara 23 a Barcelona ciutat, a Albox (Almeria) i a les localitats sevillanes de Dos Hermanas, Alcalá de Guadaíra, CarmonaVillaverde del Río i Sevilla capital. La investigació continua oberta fins que es localitzin i arrestin els membres restants.