Novetats de l'operació antidroga de Mérida (Badajoz): han decretat presó provisional per quatre dels cinc policies nacionals acusats de narcotràfic. El poble s'ha quedat sense policies que lluitin contra el tràfic de drogues, ja que tots han estat detinguts.

Presó provisional, comunicada i sense fiança per quatre policies nacionals

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Mèrida ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per quatre dels cinc policies nacionals, del grup d'estupefaents de Mèrida, detinguts en una operació antidroga aquesta setmana en diverses localitats extremenyes, explica el Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura.

Un guàrdia civil a presó i 22 persones detingudes

En aquesta operació nacional, que encara no ha finalitzat, han estat detingudes fins al moment 22 persones, entre elles cinc policies nacionals i un guàrdia civil, per al qual el titular del Jutjat d'Instrucció Número 1 de Torrevella (Alacant) ha dictat també ordre de presó provisional, comunicada i sense fiança.

Davant el jutjat de Mèrida, han passat a disposició deu dels detinguts en aquesta operació policial, que només ha decretat presó provisional per a quatre dels cinc policies nacionals detinguts, mentre que la resta de persones que han declarat davant el jutge han quedat en llibertat amb mesures cautelars, com la retirada del passaport i l'obligació de comparèixer davant l'autoritat judicial.

Delicte contra la salut pública i d'omissió al deure de perseguir delictes

Als enviats a presó, el jutge els atribueix un delicte contra la salut pública i un altre d'omissió del deure de perseguir els delictes. Al Jutjat d'Instrucció 1 de Torrevella (Alacant), també han declarat vuit dels detinguts en aquesta operació antidroga i l'únic guàrdia civil implicat, que igual que els quatre policies nacionals, també ha ingressat a presó.

Policia Nacional / Europa Press

Presó provisional per quatre dels cinc policies nacionals detinguts en l'operació antidroga de Mérida (Badajoz): el cas es troba sota secret de sumari i no descarten noves detencions / Europa Press

El cas es troba sota secret de sumari i en mans de TSJE

El cas es troba en mans del Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura i es troba sota secret de sumari. Estan investigant la presumpta implicació dels policies en diversos delictes: contra la salut pública, pertinença a organització criminal i omissió del deure de perseguir delicte.

No es descarten noves detencions

La investigació continua oberta, no descarten noves detencions i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.