"Hem de començar de zero. Hem de crear un grup nou. Ens hem quedat sense els confidents que tenia la policia. Estan tots cremats". El lament és enorme en les estructures policials. Tots els integrants del grup antidroga de Mèrida van ser arrestats per narcotràfic. Actuaven creient-se impunes i no amagaven els ingressos de més provinents del |tràfic d'estupefaents. Policia, festa, droga i riquesa fraudulenta.

Els usuaris de les xarxes socials no han tardat en vacil·lar sobre el desenfrenament policial, carn de 'mem' i de mofa. Combatent el desconsol.

Imperi corrupte de la marihuana a Mèrida

La corrupció policial és quelcom que s'emmarca en l'imaginari col·lectiu. El cridaner és que, en aquest cas, els presumptes implicats siguin els integrants de la plantilla que haurien de combatre el tràfic i consum de drogues, arrestats precisament per delictes vinculats a trames de contraban i narcotràfic.

mem 7

La xarxa sencera d'estupefaents de Mèrida (Badajoz), inclòs l'inspector que és al capdavant dels efectius, s'ha esquitxat per l'escàndol. I no es descarten noves detencions d'agents. En total van ser intervingudes 3.000 plantes de marihuana en quatre plantacions indoor.

mem 2

Presumptament, els agents no només traficaven amb l'haixix d'aquesta organització per a la qual treballaven sinó que, a més, actuaven contra les "xarxes de la competència", segons fonts de la investigació consultades per El Mundo. "El més impactant és la impunitat amb què pensaven que actuaven. No feien massa esforços per ocultar els seus ingressos extra". Algun d'ells es delectava i mostrava els seus poders "com el més vulgar dels narcos".

mem 6

Als seus domicilis es va intervenir diners i drogues, a més de material "de dubtosa procedència, probablement de robatoris o extorsions", afegeix la mateixa font.

30 detinguts, 7 policies

Policies nacionals i guàrdia civil arrestant policies nacionals i guàrdies civils. L'operació, que encara continua oberta i sota secret de sumari, suma ja una trentena de detencions. En les últimes hores va ser detingut un altre d'implicat més en l'operació dirigida per la Unitat d'Assumptes Interns de la Policia Nacional o per l'UCO de la Guàrdia Civil, recull El Mundo. Es tracta d'una policia nacional, també de servei a la capital extremenya. Amb ella són ja sis els agents detinguts -tota la Brigada d'Estupefaents de Mèrida (Policía Nacional)- i un agent de la Guàrdia Civil. Els detinguts passaran avui a disposició judicial.

mem 1

Segons expliquen fonts de la investigació, els agents detinguts seran acusats de més d'una vintena de delictes. Suborn, revelació de secrets, infidelitat en la custòdia de documents, tràfic d'influències, omissió del deure de perseguir delictes, encobriment, organització criminal... Eco, arrestats per fer la vista grossa amb els narcos i crear les seves pròpies plantacions de marihuana. I lucrar-se per tot això.

mem 5

La investigació es preveu complexa. No es descarta que els agents implicats hagin accedit també als dipòsits del material policial intervingut en operacions anteriors. "L'operació és molt delicada per la presumpta implicació d'especialistes en la lluita contra el crim organitzat. Saben els mètodes d'investigació. Saben com detectar seguiments. Saben com treballen i investiguen les Forces de Seguretat de l'Estat. Les investigacions sobre investigadors són les més complicades", van concloure les fonts properes al cas, segons El Mundo.