Fiscalia demana presó permanent revisable per Bernardo Montoya, acusat de segrestar, violar i assassinar a Laura Luelmo, una professora de 26 anys a Huelva el 2018.

Laura Luelmo va ser assassinada a El Campillo l'any 2018

Els fets es remunten a finals del 2018 quan Laura Luelmo, natural de Zamora, es va mudar a El Campillo per treballar: havia de fer una substitució a una professora d'un institut de Nerva, a prop del seu nou domicili.

Van trobar el seu cadàver dies després de la seva desaparició

El 12 de desembre del 2018 va sortir a córrer pel bosc del poble i se li va perdre completament el rastre i, al cap de pocs dies, el 17 de desembre, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint: van trobar el seu cadàver amb signes evidents d'haver patit una mort violenta.

Havia estat víctima d'una agressió sexual

Quan li van fer l'autòpsia van poder comprovar que Luelmo havia estat assassinada entre el 14 i el 15 de desembre i que l'havien matat d'un fort cop al cap. A més, també van poder determinar que havia estat víctima d'una agressió sexual.

Bernardo Montoya va confessar el crim i després va acusar la seva ex

Des d'un primer moment, el principal sospitós va ser el seu veí, Bernardo Montoya, un home de 50 anys que havia estat a la presó per haver assassinat una àvia i, a més, havia intentat violar una dona al mateix poble on s'havia mudat la Laura. La principal hipòtesi amb la qual treballen els agents és que Montonya la va segrestar durant a casa seva i, un cop allà la va violar i pegar.

En un primer moment, Bernardo Montoya va confessar el crim, però mesos més tard va canviar la seva versió dels fets i va dir que l'havia assassinat la seva exnòvia, no ell, una versió plena de contradiccions.

Bernardo Montoya / Archivo

Bernardo Montoya està acusat de segrestar, violar i assassinar a Laura Luelmo a El Campillo, un petit poble a prop de Huelva, el desembre del 2018 / Arxiu

Presó permanent revisable per segrest, agressió sexual i assassinat

El judici se celebrarà en els pròxims tres mesos i durarà, aproximadament, dues setmanes. Fiscalia demana presó permanent revisable pel presumpte autor dels fets i caldrà esperar a la resolució judicial per veure si, finalment, és culpable dels delictes d'assassinat, segrest i agressió sexual.

Demanen presó permanent revisable pel crim de Viladecans

Un altre home per qui també demanen presó permanent revisable és pel Mariano,  un maltractador que va gravar la mort de la seva nòvia el 2019: estava patint una crisi diabètica a Viladecans (Baix Llobregat) i la va deixar agonitzant mentre li feia vídeos a Viladecans (Baix Llobregat).