Presó permanent revisable per un delicte d'assassinat per Joan Francesc López Ortiz, l'home que va matar i va violar la Laia, la nena de 13 anys de Vilanova i la Geltrú.

El vespre del 4 de juny 2018 la nena va sortir de casa dels seus avis i baixant per les escales l'ara condemnat la va segrestar, la va tancar a casa seva, la va violar i finalment la va matar de manera escabrosa. Els seus pares i familiars la van estar buscant. Uns tiets de la nena va entrar a la força a casa de López Ortiz i van trobar la petita amagada sota un matalàs. 

El jutge assegura que va actuar amb traïdoria i acarnissament. Durant el judici l'home va assegurar que pensava que era un lladre i que la va atacar. L'home anava sota els efectes de la droga, tal com va explicar ell mateix.

També va violar la nena: 7 anys de presó més

Després de ser declarat culpable pel tribunal popular, avui s'ha conegut que el magistrat president l'ha condemnat a presó permanent revisable per un delicte d'assassinat i a set anys de presó pel delicte d'agressió sexual el processat per aquests fets, Joan Francesc López Ortiz.

El magistrat es fa seus els arguments del jurat popular i considera provat que l'home va agafar la nena quan baixava per l'escala on vivien els seus avis, la va introduir al seu pis, la va voler agredir sexualment i la va matar.

Joan Francesc López Ortiz judici / Cedida

Juan Francesc López Ortiz durant el judici, a l'Audiència Provincial de Barcelona / Cedida

En la sentència, el magistrat també imposa una indemnització per als familiars de la víctima de 445.000 euros així com la prohibició de comunicar-se i aproximar-se a qualsevol d'ells.

Culpable pel jurat popular

El judici amb jurat popular, conformat per cinc homes i quatre dones, va començar el passat 9 d'abril a l'Audiència de Barcelona i el veredicte es va emetre el passat 23 d'abril. Avui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat que el tribunal que va portar el cas ha condemnat a presó permanent revisable l'home, de 46 anys i de nacionalitat espanyola.