Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut el passat 23 de novembre a cinc homes, d'entre 20 i 45 anys, acusats de formar part d'un grup criminal al qual s'atribueixen almenys 12 robatoris violents realitzats durant l'estiu a urbanitzacions de Reus i Mont Roig del Camp (Baix Camp).

Els robatoris es van produir entre el 10 de juny i el 7 de novembre d'enguany. Les primeres investigacions apunten al fet que els lladres s'haurien fet amb més de 60.000 euros en efectiu, així com amb un considerable botí d'objectes de valor que sumarien més de 50.000 euros. Els agents asseguren que aquesta xifra segurament augmentarà a mesura que les víctimes dels robatoris aportin valoracions econòmiques més acurades.

Especialitzats en robatoris a habitatges

El modus operandi del grup donava a entendre una gran especialització a l’hora de cometre els robatoris. Treballaven principalment durant l’època estival, quan la possibilitat que els propietaris dels habitatges estiguessin fora era major. Escollien curosament les cases que tenien previst atracar i les estudiaven a fons prèviament a cometre el crim. Normalment operaven per urbanitzacions, i es desplaçaven en grup per garantir l’èxit de les operacions. Els membres es dividien les tasques: mentre uns accedien a l’interior de les cases, els altres es quedaven al exterior controlant la zona per poder advertir de la presència de policies o de veïns que poguessin comprometre les seves actuacions. 

Un cop la policia va identificar els membres del grup, es va posar en marxa un dispositiu amb quatre escorcolls a un domicili i a un magatzem localitzats a Torreforta (Tarragona) i a la Pineda (Vila-Seca), respectivament. Durant aquesta operació es va detenir a cinc persones i es va poder recuperar una gran quantitat de joies i de rellotges d’alta gamma, així com diners en efectiu. A més, van localitzar aparells inhibidors, detectors de freqüències i una pistola detonadora. Quatre dels cinc detinguts van ingressar a presó després de passar a disposició judicial, mentre que el cinquè ha estat posat en llibertat amb càrrecs.