Temor entre els hotelers de la ciutat de Barcelona i de l’àrea metropolitana. Una banda de lladres, que es desplaça en motocicletes robades i assalta els hotels amb armes blanques, ha atracat, durant onze dies, vuit hotels de luxe de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat. En pocs minuts entren, amb la cara tapada amb casc, amenacen als responsables de la recepció, i s’emporten els diners de les caixes registradores. En pocs dies els lladres han assaltat vuit hotels de Barcelona i l’àrea metropolitana, tal com ha pogut saber ElCaso.cat. Un dels hotels assaltats, segons han confirmat fonts de la policia catalana a aquest mitjà, és l’hotel de quatre estrelles Barcelona Airport Hotel, que està a la zona de l’aeroport del Prat.

Després de rebre les primeres denúncies, i el crit d’alerta enviat pels hotelers i el gremi d’hotelers de Barcelona, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per intentar identificar els lladres. El modus operandi sempre era el mateix. Assalten amb molta rapidesa i de manera compulsiva diferents establiments, gairebé un cada dia. En la majoria dels assalts, on no s’han de lamentar ferits, s’han pogut emportar botí. Tot i que no són grans quantitats, els hotelers sí que estan espantats per la violència que mostraven els assaltants. 

Un dels tres integrants de la banda, detingut

Fruit de la investigació que ha liderat l’Àrea d’Investigació Criminal de la regió de Barcelona i la regió Metropolitana Sud, aquest dimecres es va poder detenir al districte de Sant Martí de Barcelona un home relacionat amb els fets. Ara mateix, i segons també han confirmat fonts de la investigació a ElCaso.cat, la investigació segueix oberta per detenir, almenys, a dues persones més, que la policia també relaciona amb els assalts violents contra hotels de Barcelona dels darrers dies. El detingut ha passat la nit a la comissaria de les Corts de Barcelona i està previst que sigui entregat al jutge aquest divendres. La policia catalana el vincula amb els vuit assalts i serà passat a disposició judicial acusat de vuit robatoris amb violència i altres delictes. La policia catalana no ha volgut facilitar l’edat ni la nacionalitat de l’arrestat, asseguren, per no entorpir en la investigació i la detenció de les altres dues persones que relacionen també amb els fets. 

El modus operandi que els Mossos han detectat d’aquesta banda, amb molta mobilitat per tota l’àrea metropolitana, i amb capacitat d’assaltar vuit hotels en onze dies, no és nova. Els darrers mesos s’ha detectat aquest sistema, amb la utilització de motocicletes robades, per assaltar altres establiments, com, per exemple, botigues de telefonia.

Armats amb armes blanques els lladres assalten les botigues i en pocs segons s’emporten material, de fàcil col·locació al mercat negre, i diners en efectiu. Amb la detenció d’aquest primer integrant de la bateria dels lladres d’hotels de Barcelona, la policia confia a haver neutralitzat la banda, a l’espera de noves detencions.