Tres joves mallorquins han estat condemnats per l'Audiència de Palma a un any de presó cadascun després d'estafar 350.000 euros a Amazon, en la que és l'estafa més gran que se li ha fet mai a aquesta companyia a Europa. Tot i això, els tres acusats, dos germans de 22 anys i un amic seu de la mateixa edat, no hauran d'entrar a cap centre penitenciari després d'arribar a un acord amb el ministeri fiscal. Els nois han reconegut els fets, han acceptat la pena imposada i el pagament d'una multa de 1.080 euros. Això s'ha produït després que en el seu moment ja abonessin part dels 350.000 euros amb quantitats en bitcoins embargats en el procediment abans que la moneda virtual es desplomés. De fet, en rebre aquesta indemnització sol·licitada, la mateixa Amazon es va donar per satisfeta i va sortir del procés judicial.

Van estafar 350.000 euros amb falses devolucions

Les estafes es van allargar des de l'any 2017 fins a l'any 2019. Els tres joves van establir un mètode aprofitant la política de devolució immediata d'Amazon, amb el qual estafaven a l'empresa i a la vegada guanyaven diners. Es dedicaven a oferir productes en pàgines web de compravenda a un preu per sota de l'habitual en el mercat. Quan el comprador els hi pagava, ells compraven el producte a Amazon, però indicaven que ho enviessin directament a l'adreça del comprador. Aquest no sabia que realment li enviaven d'Amazon i que s'estaven aprofitant d'ell com a part de l'estafa. Primera part del mètode completada.

En la segona part, els tres estafadors presentaven una reclamació a Amazon indicant que el producte havia arribat en males condicions o que ja no el volien. Per això, sol·licitaven la devolució dels diners i ells tornarien a enviar el paquet. Anaven a una oficina de Correus i, amb l'etiqueta d'enviament generada per Amazon, retornaven les caixes buides. Hi ficaven alguns objectes a l'interior per simular el pes del producte i que passés més desapercebut. Quan s'adonaven de la realitat, els joves ja tenien de nou els diners al seu compte. Així, havien aconseguit guanyar diners amb la venda en una plataforma de compravenda i alhora aquell producte l'havien aconseguit gratis després d'estafar Amazon de forma fraudulenta. D'aquesta forma van arribar a actuar fins a 200 vegades, fins que la multinacional els va enxampar i ho va denunciar a la Policia Nacional.