L'Ertzaintza ha detingut a Santurtzi, a Biscaia, un jove de 29 anys que, en un vídeo publicat en xarxes socials, apareix col·locant una armilla antibales a un amic i el dispara, a un pam de distància, amb una pistola. Tot i que el jove tenia el consentiment del seu amic, ha estat detingut per la policia basca.

 

En el vídeo, que s'ha fet viral i que es pot veure en aquesta notícia de ElCaso.cat, apareixen dos joves, un dels quals, amb un clar esperit de broma, col·loca a l'altre una armilla antibales per a tot seguit disparar-li.

Dispara contra l’armilla

Després del tret, s'aprecia un orifici a l'armilla i com el receptor es fa mal per l'impacte, encara que sense sofrir lesió greu i que es pugui veure a simple vista.

Després de tenir coneixement del vídeo, que ha corregut com la pólvora, l'Ertzaintza va iniciar ahir una investigació per a esclarir un suposat delicte de tinença il·lícita d'armes per part de les persones que apareixen en les imatges del vídeo.

Tots dos joves són coneguts per l'Ertzaintza per ser "integrants d'una banda de delinqüents amb un ampli historial delictiu", segons ha informat, en una nota de premsa, el departament de Seguretat del govern basc.

S’ha entregat a una comissaria de Policia Local

Després de ser alertat que estava en crida i cerca per part de la policia, l'autor del tret que surt a les imatges del vídeo s'ha presentat aquest matí voluntàriament a les dependències de la Policia Municipal de Santurtzi, on una patrulla de l'Ertzaintza l'ha detingut per un delicte de tinença il·lícita d'armes. La investigació segueix en marxa.

Tiroteig al Maresme per aturar un conductor escapolit d'un control

Els Mossos d'Esquadra investiguen un tiroteig que s'ha produït aquest migdia a l'N-II al Maresme. Un cotxe s'ha escapat de la policia en un control a Mataró i dos agents, un policia local de Mataró i un agent dels Mossos, han disparat contra el cotxe. Un dels trets ha impactat contra el conductor, que ha quedat ferit greu i ha estat traslladat a l'hospital de Can Ruti, a Badalona.