Els Mossos d'Esquadra investiguen com s'ha produït el tiroteig d'aquest migdia a l'N-II, entre Arenys de Mar i Canet de Mar. S'han disparat diversos trets i el conductor del vehicle que escapava de la policia ha resultat ferit greu. Dos agents han fet ús de l'arma de foc i ara els investigadors han d'aclarir qui ha disparat primer i qui és qui ha abatut el jove conductor.

A trets contra un cotxe que s'escapava de la policia entre Arenys i Canet de Mar

Un cotxe, en sentit nord, que s'havia escapat d'un control de la Policia Local de Mataró, ha rebut diversos trets per part de la policia amb la intenció d'aturar-lo. Tot i que la intenció era disparar contra la roda del cotxe, un tret ha impactat contra el conductor, que ha resultat ferit a la panxa.

Segons les primeres informacions, a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, han sigut dos agents els que han fet ús de l'arma reglamentària per intentar aturar el vehicle. Agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la regió policial Metro Nord s'han fet càrrec de les investigacions per aclarir quin dels dos agents que ha disparat, tal com es pot veure al vídeo, és el que ha impactat contra el conductor del vehicle i quin d'ells ho ha fet primer.

Han disparat dos policies: un mosso i un policia local

Ha disparat un agent de la Policia Local de Mataró i també un agent dels Mossos d'Esquadra. Les proves de balística que faran els especialistes del cos dels Mossos d'Esquadra seran claus per aclarir qui ha disparat i si s'ha fet seguint els protocols establerts en aquests casos. Com a mínim s'ha disparat tres cops contra el cotxe escapolit.

 

L'home, de 23 anys, que havia donat positiu en un control de drogues al terme municipal de Mataró, i que s'ha escapat abans que poguessin immobilitzar el vehicle, ha quedat ferit greu i ha estat traslladat pel SEM a l'hospital de Can Ruti de Badalona. Tot i que greu, està estable i no es pateix per la seva vida.

"Una imprudència", segons especialistes en tir policial

Tot i que encara és aviat per emetre conclusions definitives sobre el tiroteig, experts en tir policial han assegurat a ElCaso.cat que disparar contra un cotxe en marxa és una "imprudència" i que no té massa explicació fer-ho per intentar-ho aturar.

"El que a les pel·lícules surt bé, a la realitat acostuma a acabar molt malament", asseguren fonts policials. Els trets d'aquest migdia a l'N-II, a més de ser investigats pels mateixos Mossos, també seran analitzats judicialment.