L'Ertzaina ha detingut un home que, després de robar en una empresa d'Arrigorriaga (Bizkaia), va amenaçar de mort diversos agents amb una arma blanca i va llançar contra ells el seu gos, que va mossegar tres policies, per la qual cosa van necessitar assistència mèdica.

Sospitós amb antecedents

Cap a les tres de la matinada d'ahir una patrulla de l'Ertzaina va veure una furgoneta en actitud sospitosa al polígon industrial d'Atxukarro d'Arrigorriaga, i quan els agents van procedir a donar-li l'alto el seu ocupant va baixar ràpidament del vehicle i va fugir, informa el departament basc de Seguretat.

Els agents van reconèixer l'ocupant de la furgoneta, que comptava amb antecedents policials i s'havia vist implicat en diversos incidents que havien requerit la presència de l'Ertzaina anteriorment.

Ertzaina / Europa Press

Ertzaina / Europa Press

Després de comprovar la furgoneta Peugeot Partner, els agents van saber que el vehicle pertanyia a una empresa d'aquest polígon. Una dotació policial es va apropar a les seves dependències i van observar com la porta d'accés estava desencaixada i oberta. El propietari va acudir al pavelló i va confirmar que havia deixat la furgoneta aparcada dins de la nau i que li havien robat.

Amenaces de mort i atac amb un gos

A les quatre de la matinada la policia va localitzar el sospitós al mateix polígon d'Atxukarro, on va amenaçar de mort als ertzaines amb un ganivet i va encoratjar el seu gos contra ells, arribant a mossegar l'animal a tres agents que, posteriorment, van necessitar atenció mèdica.

A continuació l'atacant va dirigir-se a unes hortes properes on, finalment, va ser reduït i detingut, relata Efe.

L'arrestat, de 43 anys, va mantenir a tota hora una actitud violenta causant desperfectes al vehicle policial durant el trasllat a comissaria, segons l'Ertzaina.