El Luis és un agent de la Policia Nacional que, estant fora de servei, ha evitat la mort segura d'un home que havia caigut a les vies del tren de Renfe Rodalies de Madrid. Les càmeres de seguretat han gravat el moment exacte dels fets on es pot veure el rescat in extremis, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials. La víctima ha estat traslladada a l'hospital i, posteriorment, ha estat detinguda per un presumpte delicte contra l'ordre públic.

Els fets han passat a l'estació de Renfe Rodalies Embajadores de la capital espanyola. A les imatges es pot veure com tothom està tranquil·lament esperant el tren quan, de cop i volta, el policia s'adona que hi ha un home al mig de la via.

Immediatament, comença a córrer a tota velocitat per aconseguir-lo treure abans que arribi el tren. Era qüestió de segons que fos atropellat, però, afortunadament, el va aconseguir salvar traient-lo per un petit forat.

Luis Muñoz, el policia nacional fora de servei que ha salvat un home

L'agent es diu Luis Muñoz, té 31 anys i estava tornant a casa després de treballar quan van passar els fets, que els ha explicat ell mateix amb tota mena de detalls. Era qüestió de segons que arribés el tren a l'estació, així que no tenia temps de baixar a la via i treure'l. Així doncs, el que ha fet ha estat el següent: va deixar la víctima al petit forat entre la via i l'andana.

"Si no l'hagués tret de la via, el tren l'hauria partit en dos"

"Des de la part de dalt, vaig controlar que no sortís d'allà. Mentrestant, la gent anava fent gestos al tren per tal que s'aturés", diu el policia, que ha aprofitat l'ocasió per explicar que, "si no l'hagués tret de la via, el tren l'hauria partit en dos". Tot i que aparentment podria semblar un suïcidi, en realitat, es tracta d'una caiguda accidental.

La víctima va quedar detinguda per un delicte de desordres públics

L'incident va provocar l'aturada del servei de trens de l'estació durant 30 minuts. L'home va ser traslladat al centre mèdic, ja que presentava una ferida al cap. Després de rebre assistència sanitària va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra l'ordre públic.

"No tenia altra opció. Va ser una acció-reacció"

Segons explica l'agent, està molt content de la seva actuació, ja que ha salvat una vida, tot i que això ha comportat que posés en risc la seva. "No tenia altra opció. Va ser una acció-reacció. Vaig valorar què es podia fer i ho vaig fer. Em sento orgullós perquè he salvat una vida".