El passat 5 de febrer, dissabte passat, quan passaven pocs minuts de les nou del vespre, un jove de 19 anys, de nacionalitat estrangera, va entrar armat amb una pistola de foc real a l’interior d’una botiga de queviures de la zona d’Alfons X, al Baix Guinardó, al districte d’Horta de Barcelona. L’objectiu del jove, conegut per la policia pels seus dos antecedents policials, era robar els diners de la caixa registradora del local, però la jugada li va sortir malament. Poc s’ho podia pensar que a l’interior del local, comprant, tot i que fora de servei, hi hauria dos agents dels Mossos d’Esquadra. Quan els dos agents, que estaven al final del local, van sentir els crits de la responsable del local, van començar a córrer cap al lladre, que portava una pistola. Tot i que el jove va intentar marxar corrent de la botiga, avortant el seu pla de robatori, un dels dos policies va saltar sobre seu i el va poder arrestar. 

Amb la col·laboració del segon agent, com es pot veure a les imatges en vídeo de les càmeres de seguretat a les quals ha tingut accés aquest mitjà, van poder detenir el lladre fins que va arribar una patrulla dels Mossos que el van traslladar a la comissaria.

Fonts de la policia catalana han explicat a ElCaso.cat que l’arma que duia el lladre per assaltar la botiga era de foc real, un fet curiós: no és habitual que els malfactors facin servir armes reals per atracar botigues de barri, on la recaptació pot ser no molt elevada. 

Després de passar la nit a la comissaria, va ser entregat al jutge de guàrdia. El magistrat va ordenar l’ingrés a presó. Tot i que només tenia dos antecedents policials -cal tenir en compte que només consten a la fitxa policial els que s’han registrat quan l’individu és major d’edat- el jutge va tenir en compte que l’arma utilitzada per fer l’assalt era de foc real i altres dels indicadors legals que permet dictar l’ordre de presó provisional a l’espera que se celebri el judici.

Dos detinguts per robatoris a Santa Coloma de Gramenet

En la mateixa línia, els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet, van detenir a principis de setmana dos homes espanyols de 44 i 29 anys com presumptes autors de tres robatoris amb violència en comerços de la ciutat. En les darreres setmanes els dos homes ja havien estat detinguts diverses vegades per furts i per la tinença d'armes de foc simulades. Els arrestats van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Santa Coloma i el jutge va decretar ingrés a presó per als dos.

Assalten una masia a Valls fent-se passar per policies

A la zona del Camp de Tarragona els Mossos d’Esquadra investiguen l’assalt violent en una masia de la partida Segarro, ubicada al sud del terme i pròxima al torrent del Puig. Segons ha detallat la víctima, un home, quatre persones amb la cara tapada el van assaltar i armats amb pistoles i fent-se passar per policies el van agredir, el van lligar de peus i mans i li van robar una furgoneta, una televisió, una càmera de fer fotos, un mòbil i 3.000 euros. De moment, els Mossos investiguen els fets i no consten detinguts.