Brillant actuació d’un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei en un supermercat de Mataró, al Maresme, el passat 24 de gener. L’agent va entrar a la botiga va observar com un home, de 47 anys i nacionalitat espanyola, estava intentant emportar-se els diners de la caixa, extorsionant un dels responsables de la botiga amb una arma blanca. Els fets van passar el 24 de gener al voltant de les quatre de la tarda quan un home va entrar en un establiment BonArea del carrer Torrent de Mataró, al centre de la ciutat, i va amenaçar un dependent amb un ganivet i li va demanar els diners de la caixa enregistradora.

Un agent de la policia catalana, que entrava a l’establiment a comprar, va observar una persona al costat del noi de la línia de caixa, que estava molt espantat i nerviós. Això va fer sospitar al policia, que va preguntar al dependent si tot anava bé, va ser l’altra persona que va contestar que no passava res.

 

En apropar-se a la caixa, va poder veure que l’home sospitós estava manipulant el caixetí dels diners, moment en el qual l’agent va fer una maniobra per immobilitzar-lo. Tot i la resistència de l’home, un cop a terra el mosso va poder veure que en una mà portava un feix de bitllets i a l’altra un ganivet d’una mida considerable, tal com es pot veure a les imatges de les càmeres de seguretat.

El lladre, a presó

El policia va cridar que era policia i amb l’ajuda d’un civil va poder preguntar als dependents si hi havia alguna persona ferida i va sol·licitar reforç policial trucant directament a la comissaria de Mataró, que van enviar una patrulla amb urgència cap a la zona, al centre de Mataró.

Un cop va arribar la patrulla, van practicar la detenció de l’home per un delicte de robatori amb violència i intimidació. L’home va passar l’endemà a disposició judicial davant del jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Mataró que va decretar el seu ingrés a presó. L’home és un conegut lladre de la zona i tenia diversos antecedents per fets similars.

Els catorze lladres de Sabadell

Els Mossos d’Esquadra busquen un grup de lladres que la nit de dimarts a dimecres van assaltar, a diversos cotxes, una nau del carrer de Sant Ferran de Sabadell, propietat d’una empresa de productes tecnològics i informàtics.

Sabadell

Imatge de les càmeres de seguretat de Sabadell / ElCaso.cat

En total, segons es pot veure a les càmeres de seguretat, ja en poder dels Mossos d’Esquadra, catorze persones, amb les cares tapades, van intentar accedir a la nau, tot i que van tenir problemes amb els cotxes que van fer servir i no van poder-hi accedir.