Declaren culpable l'Ángel, un policia jubilat que va assassinar la seva dona a Astorga (Lleó): la va disparar amb un revòlver i va intentar matar el seu veí.

Un policia jubilat mata la seva dona a Astorga

Ángel Arias, un policia jubilat de 71 anys, pensava que la seva dona, María Isabel Alonso de 62 anys i amb qui tenia dos fills i de qui s'estava a punt de separar, s'estava veient amb el seu veí, un home de 60 anys. Per aquest mateix motiu, el 24 de juliol del 2018, cap a les 2:30, la va assassinar amb un revòlver. Després, va presentar-se a la porta del seu veí i també el va disparar.

Ángel Arias diu que va ser un accident

Afortunadament, no va aconseguir matar-lo, però el va ferir de gravetat. Tot i l'obvietat del crim, l'Ángel va intentar justificar de totes les maneres possibles l'assassinat masclista i va explicar que estaven discutint, ja que volia saber amb qui estava parlant per WhatsApp la María Isabel  i que la pistola es va disparar accidentalment: "Després em vaig intentar suïcidar perquè em vaig espantar d'haver matat la meva dona, però vaig canviar d'idea perquè el veí s'hauria quedat rient de tot", declara el policia. 

Coche Policía Nacional / EFE

Ángel Arias, el policia jubilat que va matar la seva dona a Astorga (Lleó), declarat culpable d'assassinat / EFE

Declarat culpable d'assassinat

Per aquest mateix motiu, l'Ángel, segons la seva versió, va anar a casa el seu veí, el qual considerava el seu millor amic i, segons explica ell mateix, tot i que el va disparar, no tenia intenció de matar-lo, sinó d'espantar-lo, ja que s'estava posant al llit amb la seva dona, explica El Mundo.

Les declaracions d'Ángel Arias estaven plenes de contradiccions i de falsedats i, tres anys després dels fets, ja se sap quina és la resolució judicial final: Ángel Arias ha estat declarat culpable de disparar a la cara a la seva dona amb la seva arma reglamentària i ferir de gravetat al seu veí, amb el qual la víctima tenia una relació sentimental. Així doncs, el policia jubilat entrarà a presó per un delicte d'assassinat per violència masclista.