La Policia Nacional demana col·laboració ciutadana per trobar el Manuel, un jove de 33 anys que està en crida i cerca per un assassinat a Mèxic. L'home és natural de Valladolid i tenen moltes sospites que podria estar amagat a Espanya. Segons la investigació policial, va matar un home i es va intentar desfer del seu cadàver amagant-lo en una bodega.

Els fets van passar fa 10 anys a Ciutat de Mèxic. Manuel Herrero, de 33 anys, està acusat d'haver assassinat un home emprant molta violència: va fer servir una arma blanca i el va començar a apunyalar al coll fins a matar-lo. Aquest crim no el va cometre sol, ho va fer amb la col·laboració d'una segona persona. Per desfer-se del seu cadàver, el van amagar en una bodega fent servir ciment. 

Manuel Herrero Muñoz és de Valladolid i està en crida i cerca

El Manuel Herrero Muñoz va néixer a Valladolid, mesura, aproximadament, 1,75 metres i és de complexió prima. Té els ulls molt clars i el cabell castany. També té una cicatriu quirúrgica al braç esquerre i un tatuatge d'una àncora al dit cor esquerre. Parla tant espanyol com anglès.

Un home conflictiu i molt perillós

Segons informen fonts de la Policia Nacional, és un home molt conflictiu i que acostuma a generar problemes allà on va. De fet, asseguren que és capaç de matar una persona sense sentir cap mena de remordiment i que, per tant, és un home molt perillós. La investigació apunta que podria estar amagat o a Espanya o a qualsevol país d'Amèrica Llatina, tot i que no descarten cap escenari.

La Policia Nacional publica una foto de Manuel Herrero

"Es busca, feu retuit per ajudar a la seva captura. Manuel Herrero Muñoz (espanyol de 33 anys). Buscat per homicidi. Té els ulls blaus molt clars. És agressiu i perillós. Si tens informació sobre ell escriu un correu a losmasbuscados@policia.es o truca al 091", explica la Policia Nacional en una piulada, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

Manuel Herrero Muñoz / Policía Nacional
Manuel Herrero Muñoz està en crida i cerca per un assassinat a Ciutat de Mèxic i la Policia Nacional pensa que podria estar amagat a Espanya, ja que és de Valladolid / Policia Nacional

La Guàrdia Civil deté dos assassins gràcies a la col·laboració ciutadana

No és la primera vegada que la Policia demana ajuda per trobar fugitius amagats a Espanya. De fet, fa uns dies, la Guàrdia Civil va difondre les fotografies d'un home i una dona en crida i cerca a Portugal per un assassinat. Tenien constància que havien entrat a Espanya i que havien comès quatre atracaments a punta pistola a diferents benzineres. Gràcies a la col·laboració ciutadana, els van poder detenir a Zamora.