La Guàrdia Civil està desesperada per trobar dos perillosos criminals, i per aquesta raó ha decidit demanar l'ajuda i la col·laboració dels ciutadans. Els criminals que estan en recerca i captura són una parella, formada per un home i una dona que ronden els 40 anys, i que en els últims dies han protagonitzat quatre atracaments en estacions de servei de tres províncies diferents. La Guàrdia Civil sospita que ambdós criminals continuen en territori nacional. Davant de la impossibilitat de localitzar-los, el cos policial ha acudit|anat a les xarxes socials per a així ampliar les probabilitats que algú els vegi i doni l'avís a les autoritats. Segons el comunicat, la parella és molt perillosa i ambdós podrien anar armats, ja que la majoria dels seus atracaments han estat protagonitzats per armes de foc i armes blanques.

La parella ha comès quatre atracaments a Toledo, Badajoz i Sevilla

La parella de portuguesos, un home i una dona, ha comès un total de quatre atracaments en diferents estacions de servei de Badajoz, Toledo i Sevilla. El primer atracament va succeir el passat 3 d'agost, fa tot just una setmana, i va tenir lloc en una gasolinera molt propera a l'Estació d'Autobusos de Badajoz. Els dos atracadors van arribar armats amb una pistola i un matxet; mitjançant amenaces, van aconseguir tancar l'únic treballador de l'establiment al bany. Una vegada ho van aconseguir, ràpidament van aconseguir el botí i van fugir del lloc dels fets abans que la policia arribés. Un altre atracament protagonitzat per aquesta mateixa parella va succeir en el terme municipal de Cazalegas (Toledo), cinc dies després del de Badajoz. En aquesta ocasió, els criminals van actuar seguint el mateix modus operandi: amenaçar els treballadors amb armes de foc, tancar-los als banys i buidar la botiga|tenda. Respecto els altres atracaments és pràcticament nul el que ha transcendit, si bé tots destaquen per la violència amb què actuen els criminals.

La Guàrdia Civil demana ajuda a Twitter per trobar-los

Davant de la sospita que ambdós criminals encara es troben en territori nacional, la Guàrdia Civil ha decidit demanar la col·laboració ciutadana a través de Twitter per localitzar-los. Així doncs, aquest mateix dimecres, 10 d'agost, la Guàrdia Civil publicava el següent missatge a la plataforma social: "Sol·licitem la col·laboració per localitzar 2 persones de nacionalitat portuguesa relacionades amb 4 atracaments a estacions de servei a les províncies de Toledo, Badajoz i Sevilla [són perilloses ] Hombre de 42 i dona de 40 anys. Truca al 062.". La publicació va acompanyada de dues imatges en les quals pot apreciar-se el rostre dels atracadors, si bé la qualitat no és gaire alta, ja que es tracta d'enregistraments de cambres|càmeres de seguretat. No obstant això, ambdós són de complexió prima, cabell|pèl curt i de color castany.

guàrdia civil ajuda localitzar parella criminals portuguesos dona
La Guàrdia Civil ha difós el rostre dels criminals. En la imatge, la dona, de 40 anys, complexió prima i cabell castany. / Foto: Guàrdia Civil
guàrdia civil ajuda localitzar parella criminals portuguesos home
La Guàrdia Civil ha difós el rostre dels criminals. En la imatge, l'home, de 42 anys, qui també és de complexió prima i cabell castany. / Foto: Guàrdia Civil

La parella és sospitosa d'haver comès un triple crim al nord de Portugal a finals de juliol

La parella, a més de ser perillosa per la possibilitat que vagin armats i els nombrosos atracaments comesos, també és la principal sospitosa d'haver comès un brutal triple crim. Els fets van succeir a finals de juliol a Braganza, una regió situada al nord de Portugal, encara que no és gaire el que ha transcendit sobre aquest esdeveniment|succés, ja que les forces policials lusitanes han preferit no filtrar cap detall del terrible triple crim a la premsa.